/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

Novosti

Doris Pack otvorila forum "EVROPA ZA SVAKO DIJETE" 11.06.2011

Doris Pack otvorila forum

KIDS Festival danas je posjetila  Doris Pack, predsjednica Odbora Evropskog parlamenta  za kulturu, obrazovanje i mlade. U svojstvu pocasnog ambasadora Pack je otvorila forum "Evropa za svako dijete"  Na forumu su ucesce uzeli predstavnici   nevladinog sektora i partnerskih organizacija KIDS Festivala: UNICEF, HANDICAP INTERNATIONAL, SAVE THE CHILDREN, Fondacija SUMERO, predstavnici Evropskog pokreta u BiH.

više informacija »

KIDS paradom najavljen pocetak 8. KIDS festivala 11.06.2011

Sarenom paradom kroz glavne ulice Sarajeva, kojoj su se prikljucili brojni gradjani, danas je  otvoren najveci dogadjaj za djecu i mlade u jugoistocnoj Evropi - 8. KIDS festival. Na paradi su ucestvovali  klovnovi, internacionalni umjetnici, madjionicari, plesaci i muzicari. Ucesnici parade prodefilovali su kroz cijeli grad do Olimpijske dvorane "Juan Antonio Samarach", gdje ce do 14. juna biti odrzani svi programi KIDS  Festivala pod motom "Evropa za svako dijete". KIDS paradi je prisustvovao i gradonacelnik Sarajeva Alija Behmen."Drago mi je sto djeca dolaze u Sarajevo,u glavni grad BiH, za koji mnogi i ne znaju, upoznaju vrijednosti i kulturu grada. Ovaj festival je prava sansa za djecu i ostat ce u njihovim sjecanjima" istakao je Behmen.

više informacija »

Direkcija 8. KIDS Festivala sa zadovoljstvom najavljuje 10.06.2011

Direkcija 8. KIDS Festivala sa zadovoljstvom najavljuje održavanje otvorenog foruma “EVROPA ZA SVAKO DIJETE” koji će moderirati gđa Doris PACK, predsjednica Odbora za pitanje kulture i obrazovanja pri Evropskom parlamentu.

Učesnici?
Predstavnici nevladinog sektora i partnerskih organizacija KIDS Festivala: UNICEF, HANDICAP INTERNATIONAL, SAVE THE CHILDREN, Fondacija SUMERO, predstavnici Odbora za pitanje mladih i Evropskog pokret u BiH, učesnici projekta BALSIKA (Strasbourg,FR)

Ciljevi?
Glavno težište diskusije ima za cilj jasno definisati evropsku kulturu ne kao neku mješavinu kultura, već kao platformu za razumijevanje multietničkog života različitih kultura pod jednim zajedničkim krovom. Cilj je upoznati prisutne sa nekoliko ključnih ideja koje programa “Mladi u akciji” koji efektivno postavlja pravni okvir za podršku neformalno obrazovnih aktivnosti mladih. Neke od teme će biti: promovisanje aktivnog učešća mladih i njihovog evropskog građanstva; razvijanje solidarnosti sa fokusom na izgradnji socijalne kohezije u Evropskoj uniji; jačanje obostrano razumjevanje među mladim ljudima u različitim zemljama;

više informacija »

Šarena Parada kroz centar Sarajeva povodom otvaranja Kid’s Festivala 09.06.2011

KID’S PARADA: Kid’s festival 2011 koji će se održati od 10.06. do 14.6.2011., počet će Kid’s Paradom kroz centar Sarajeva. Internacionalni umjetnici, klovnovi, mađioničari, plesači, muzičari svake su godine vrhunac festivala. Oni nude raznolikost i tračak svjetskog kulturnog bogatstva za hiljade djece koja nisu nikada putovali izvan vlastite zemlje. Predstavnici Ambasada, strani gosti i umjetnici pokažite i obucite nacionalne nošnje vaših zemalja!

Od Katedrale, BBI centra, Spomenika djeci žrtvama rata, Predsjedništva, Kid’s Parada završava na festivalskoj lokaciji Zetre. Pozivamo svu djecu, umjetnike, partnere, prijatelje, Ambasade, osoblje, sponzore… da učestvuju u paradi. Osmislite i obucite što šarenije kostime, maštovitu garderobu, maske, raznobojne šešire, šarene kape… i budite dio šarene parade!

Kids Parada je početna tačka Kid’s Festivala, da se zajedno družimo, zabavljamo, napravimo veseli, šareni događaj i međusobno se upoznamo prije početka Festivala. ”Svi različiti, svi jednaki”! Najatraktivniji kostim i nošnja bit će nagrađeni!!

više informacija »

NATO KIDS FESTIVALU DONIRAO 6.000 KM 09.06.2011

NATO KIDS FESTIVALU DONIRAO 6.000 KM

Komandant NATO-ovog štaba u Sarajevu brigadni general David Enyeart posjetio je danas sjedište Kid's Festivala u Olimpijskoj dvorani "Zetra" te direktorici Susanne Prahl uručio ček od 6.000 eura. Riječ je o nastavku podrške NATO-ovog štaba Sarajevo ovom najvećem dječijem festivalu u BiH, koja datira još od 2004. godine."

više informacija »
Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner

Partneri

Suorganizatori

Baner Baner

Dijamantni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner

Zlatni sponzori

Baner Baner Baner Baner

Prijatelji

USAID Baner Baner Baner Baner

Srebreni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner