/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

Novosti

Simboli naslikani pijeskom 08.06.2011

Simboli naslikani pijeskom

Život svakog čovjeka ispunjen je simbolima. Simboli nas prate u snu i na javi, u komunikaciji sa drugim ljudima, u svemu što je stvorio čovjek i priroda, u našim vlastitim pokušajima da izrazimo sebe kroz misli, osjećaje, riječi i djelovanje. Javljaju se uvijek kada se pokušava izreći neizrecivo, objasniti neobjašnjivo, pojednostavniti složeno. Kroz istoriju BiH, naročito srednjevjekovni period, koji je i do danas ostao prilično nerazjašnjen i za koji postoji više stotina tumačenja, simboli nam mogu poslužiti kao univerzani jezik komuniciranja sa našom prošlošću uz pomoć savremene umjetnosti. Jednostavnošću prikazivanja istih možemo dokučiti njihovu snagu i višestruku mogućnost kreativnih izraza koji nam se otvaraju ukoliko nastavimo istraživati u navedenom pravcu istoriju umjetnosti BiH, pokušavajući dekodirati njene filizofske pravce, kroz istoriju, uz pomoć umjetnosti kao originalnog instrumenta spoznaje. Najbolji način da se uče tajne simbola jeste da se slijedi preporuka antčkih Grka, "Spoznaj samoga sebe" - što je ekvivalent da se nauči tajna iza jednog od najvećih simbola: ljudskoga bića, simbola besmrtne duše i simbola svemira.

više informacija »

Besplatan ulaz 02.06.2011

Besplatan ulaz

Kako bi svoj djeci do 14. godina starosti omogućili da učvrste nova sklopljena poznanstva stečena na  Kid's Festivalu, te im omogućila ponovno druženje, Termalna Rivijera Ilidža poklanja besplatan ulaz na bazene uz pokazanu plaćenu ulaznicu sa Kid's Festivala (gratis karte ne važe). Navedena akcija traje od 15. do 30. juna/lipnja 2011.

više informacija »

Održana press konferencija 24.05.2011

Održana press konferencija

U VIP salonu olimpijskog kompleksa Zetra (J.A Samaranch) upriličena je press konferencija povodom pocetka 8. KID'S Festivala. Na konferenciji su govorili  predstavnici partnera Kid's Festivala: Michael Muller, direktor Raiffeisen banke, Florence Bauer, direktorica UNICEF-a u BiH, Natalia Dianiskova, šef sektora za društveni razvoj Delegacije EU u BiH, general Bernhard Bair, komandant EUFOR-a, Monja Koluder, portparol EUPM-a, Anita Cosse, direktorica fondacije "Out of Area", a ugostila ih je Susanne Prahl, direktorica KIDS Festivala. Svi oni jednoglasno su se složili da je ovo jedinstvena prilika za djecu iz cijele BiH da pokazu svoje talente, razviju osjećaj razumijevanja za druge kulture te da donosiocima odluka jasno i glasno izraze svoje želje i potrebe.

više informacija »

Nastavljena saradnja Raiffeisen banke i Kid’s Festivala 07.04.2011

Nastavljena saradnja Raiffeisen banke i Kid’s Festivala

Predstavnici Raiffeisen banke i Kid’s Festivala potpisali su danas trogodišnji sponzorski Ugovor kojim je nastavljena dosadašnja uspješna saradnja. Raiffeisen banka će i u naredne tri godine biti glavni sponzor Kid’s festivala, najveće manifestacije za djecu u Bosni i Hercegovini.  Ugovor su potpisali predsjednica Udruženja građana ViaKult Office koje organizuje Festival, Susanne Prahl i direktor Raiffeisen banke Michael Müller.

više informacija »

KF8 infosheet: Juni - Prva sedmica školskog raspusta u Zetri 17.03.2011

KF8 infosheet: Juni - Prva sedmica školskog raspusta u Zetri

Kid’s festival je najveći nezavisni događaj za djecu i mlade u jugoistočnoj Europi. Svake godine Festivalu prisustvuje preko 40.000 djece iz svih krajeva BiH. Ogroman uspjeh KF-a je rezultat jedinstvene kombinacije edukacije i zabave koja kroz igru gradi povjerenje među desetinama mladih BiH.

Opširnije u PDF dokumentu

Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner

Partneri

Suorganizatori

Baner Baner

Dijamantni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner

Zlatni sponzori

Baner Baner Baner Baner

Prijatelji

USAID Baner Baner Baner Baner

Srebreni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner