/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

Novosti

Gibonni poželio bolje djetinjstvo djeci u BiH 10.03.2011

Gibonni poželio bolje djetinjstvo djeci u BiH

Pred svoj veliki koncert u Sarajevu, Zlatan Stipšić Gibonni UNICEF-ov ambasador dobre volje koji u Hrvatskoj pomaže smanjiti nasilje među djecom i pomoći u boljem ostvarivanju prava djece, nije zaboravio djecu u Bosni i Hercegovini.

Gibonni je na “Zid dječijih želja i zahtjeva” napisao da želi:
“Obitelji bez nasilja, škole gdje će djeca imati podjednaku šansu da otkriju u čemu su posebni bez obzira na materijalno stanje obitelji iz koje dolaze".

više informacija »

8. KID'S FESTIVAL 2011 01.06.2011

Kid's Festival je najveći nezavisni događaj za mlade u Jugoistočnoj Evropi. Od 2004.  god. preko 40,000 djece iz svih djelova BiH učestvuju svake godine. Ovako veliki broj učesnika je odraz istinskog interesa javnosti. Uspjeh  Kid's festivala je  rezultat izuzetno bitnog pomaka u procesu kreiranja povjerenja među mlađom  BiH populacijom. To je rezultat jedinstvene, atraktivne kombinacije zabave i edukacije koja čini od Kid's Festivala događaj koji željno iščekuju sva djeca tokom cijele godine.  Rasprostranjena kompozicija programa kombinuje internacionalne standarde sa lokalnom kreativnošću i očekivanjima. Kid's festival je značajan socijalno-društveni događaj širom BIH.

više informacija »

I u 2011 će se održati 20.02.2011

I u 2011 će se održati

Evropska unija smatra Kid's festival važnom aktivnošću na povećanju socijalne uključenosti djece i poboljšanju njihovog blagostanja, te je stoga nastavila sa značajnom finansijskom podrškom Kid's festivalu u iznosu od 100 000 eura. EU je u suradnji sa UNICEF...

Opširnije u PDF dokumentu

Radionice Handicap International-a! 12.02.2011

Radionice Handicap International-a!

Handicap International je, uz financijsku podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju u BiH i Britanske ambasade u BiH, bio organizator dvije radionice na 7. Kids Festivalu.
Cilj radionice „Kako se snalaziš u svijetu punom prepreka?!“ je da se svi posjetiocima, djeci, roditeljima i nastavnicima, pokaže kako djeca sa fizičkim invaliditetom žive svakodnevni život i koje su najveće porepreke u njihovom okruženju.

više informacija »

Učešće Institucije Ombudsmena BiH na KIDS festivalu 20.01.2011

Učešće Institucije Ombudsmena BiH na KIDS festivalu

Prepoznavši KIDS festival kao mjesto gdje djeca iz cijele Bosne i Hercegovine imaju mogućnost da se međusobno druže i upoznaju, Institucija ombudsmena izražava zadovoljstvo što je ove godine po prvi put bila dijelom ovog velikog događaja.

više informacija »
Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner

Partneri

Suorganizatori

Baner Baner

Dijamantni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner

Zlatni sponzori

Baner Baner Baner Baner

Prijatelji

USAID Baner Baner Baner Baner

Srebreni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner