/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

Novosti

PR materijal 10.02.2010

Švicarska ponovo podržava Kids Festival
Švicarska je, po sedmi put, važan sponzor Kids Festivala. Švicarska Ambasada i Švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) od samog početka prepoznali su važnost zbližavanja djece iz cijele BiH. "Nakon primarnih zadataka švicarske razvojne sradnje, kao što su obnova i ekonomski razvoj, jedan od naših prioriteta je i gradnja mostova između mladih ljudi koji će pozitivnim stavovima doprinijeti obnovi zemlje" rekao je Thomas Ruegg, direktor Švicarske agencije za razvoj i saradnju u BIH. "Osim finansijske podrške, važan je i umjetnički doprinos: žongleri, izložbe, radionice za stripove… Prisustvo švicarskih umjetnika je značajan doprinos edukativnoj i međunarodnoj kvaliteti Kid’s Festivala", rekla je Susanne Prahl Landžo. Svake godine, jedna od glavnih atrakcija za najmlađe posjetioce festivala je štand Švicarske sa kojeg se distribuiraju omiljeni proizvodi mladih posjetilaca kao sto su kape, značke itd.

PR materijal 17.06.2009

Projekcijom posljednjeg filma iz radionice studija Dreamworks „Cudovista protiv vanzemaljaca“ veceras je zatvoren 6. KIDS festival. Preko 40.000 djece iz svih krajeva Bosne i Hercegovine uzivali su u mnogobrojnim programskim sadrzajima tokom proteklih sest dana.

više informacija »

PR materijal 16.06.2009

Projekcijom animiranog filma „Prica o Desperou“ zakljucen je visesatni program petog dana ovogodisnjeg KIDS festivala. Danas su na vanjskoj platformi kompleksa Zetra KIDS-ovcima svoje standove predstavile: ambasada Grcke, ambasada Svicarske, ambasada Malezije te ambasada SAD-a.

više informacija »

PR materijal 15.06.2009

Cetvrtog dana odrzavanja KIDS festival posjetio je ambasador Norveske nj.e Jan Braathu. Ambasada Kraljevine Norveske ovogodisnji KIDS festival podrzala je sa 40.000 KM

više informacija »

PR materijal 14.06.2009

Treceg dana odrzavanja, 6.KIDS festival posjetio je prof. dr. Christian Schwarz Schilling. Bivsi Visoki predstavnik u drustvu direktorice festivala Susanne Prahl Landzo obisao je radionice koje su bile planirane za danas. Obilasku festivalskih aktivnosti pridruzio se i glavnokomandujci EUFOR-a general Lowenstein.

više informacija »
Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner

Partneri

Suorganizatori

Baner Baner

Dijamantni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner

Zlatni sponzori

Baner Baner Baner Baner

Prijatelji

USAID Baner Baner Baner Baner

Srebreni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner