/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

Novosti

Održan 14. Kid’s fest Sarajevo 05.06.2017

Održan 14. Kid’s fest Sarajevo

U Sarajevu je danas održano 14. izdanje KidsFesta, najveće nezavisne manifestacije za djecu i mlade u zemlji i regionu.

Ovogodišnja Kid's parada bila je svojevrsno putovanje kroz bogatu historiju bh. prijestolnice, a vesela povorka prošetala se od Sebilja do Vijećnice, Latinske ćuprije, potom Zlatarskom ulicom do Ferhadije, a šetnja je okončana na Trgu Alije Izetbegovića gdje je upriličen program otvaranja.

više informacija »

Održana press konferencija 14. Kidsfest-a Sarajevo 01.06.2017

Održana press konferencija 14. Kidsfest-a Sarajevo

Danas je u prostorima SkyBar-a (Marriot by Courtyard) u predstavljen ovogodišnji koncept i program 14. Izdanja najveće manifestacije za djecu i mlade u zemlji u regionu.  Od ove godine 14. Kid's festival postaje jednodnevni događaj koji će u nedjelju, 04. juna tradicionalno započeti Kid's paradom.

Ovogodišnja Kid's parada predstavlja svojevrsno putovanje kroz historiju Sarajeva, a mališani iz cijele BiH prošetat će od Sebilja do Vijećnice, Latinske ćuprije, zatim Zlatarskom ulicom do Ferhadije, a šetnja će se završiti na Trgu Alije Izetbegovića gdje će u 13:30 sati biti upriličen program otvaranja” istakao je Haris Bilalović, voditelj Odjela za komunikacije.

više informacija »

ZAVRŠEN 13. KID’S FESTIVAL 06.06.2016

ZAVRŠEN 13. KID’S FESTIVAL

Posljednjeg dana održavanja, program 13. Kid’s festival obišao je Mirvad Kurić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo.

''Kada radite stvari koje su dobre za djecu, automatski činite dobro za cjekukupnu zajednicu. Ova zemlja svojoj djeci mora pružiti više šanse, više manifestacija kao što je Kid's festival, jer djeca su njena budućnost. Svjestan sam također koliko sami organizatori doživljavaju stresa i napora da organizuju ovakvu manifestaciju i iz tog razloga sve što je u moći resornog Ministarstva kulture i sporta KS učinit ćemo da im pomognemo. Iz godine u godinu već podržavamo Kid's festival, a već smo u pregovorima da dio naših organizatora iz Sarajeva ode u Italiju i u duge zemlje gdje će se u narednom periodu održavati Kid's festival'', izjavio je Kurić.

više informacija »

Treći dan 13. Kid’s festivala posvećen sigurnosti djece 05.06.2016

Treći dan 13. Kid’s festivala posvećen sigurnosti djece

Treći dan 13. Kid’s Festivala protekao je u znaku edukativnih radionica koje su  za cilj imale upoznati mališane i njihove roditelje sa opasnostima od internet kriminala, neeksplodiranih ubojitih sredstava te rizičnom  ponašanju učesnika u saobraćaju.  Predstavnici MUP-a Kantona Sarajevo i glavne komande policije iz Varšave, organizovali su zajedničku  radionicu o  sigurnosti djece na internetu koja  predstavlja vid aktivne borbe protiv svih oblika  cyber-kriminala kao i svih štetnih utjecaja i posljedica kojima su svi, a posebno djeca kao najosjetljiviji dio populacije, svakodnevno izloženi.

više informacija »

Prevencija vršnjačkog nasilja i inkluzija u fokusu 13. KID’S Festivala 04.06.2016

Prevencija vršnjačkog nasilja i inkluzija u fokusu 13. KID’S Festivala

Programi radionica drugog dana održavanja 13. KIDS Festivala bili su usmjereni ka prevenciji vršnjačkog nasilja i važnosti inkluzije djece sa poteškoćama u razvoju. U saradnji sa Udruženjem “Kap” organizovana je iskustvena radionica o prevenciji vršnjačkog nasilja tokom koje su, između ostalog, posjetioci  imali priliku pogledati dokumentarni film “Ti nisi sam/a”

više informacija »
Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner

Partneri

Suorganizatori

Baner Baner

Dijamantni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner

Zlatni sponzori

Baner Baner Baner Baner

Prijatelji

USAID Baner Baner Baner Baner

Srebreni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner