/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

Novosti

PR materijal 13.06.2006

Moto šestog dana Kid's festivala (14. juni, srijeda) će biti Umjetnost. Pokrovitelj dana će biti ambasada Italije koja će imati i svoj štand kojeg će voditi Alessandro Fallavollita, talijanski ambasador zajedno sa suprugom. Svoj štand će imati i ambasada Pakistana koju će voditi ambasadorica Shireen A. Moiz, dok će ambasada Austrije takođe imati štand sa simboličnim poklonima. U videokutku koji će sutra nositi naziv Allegro non troppo, prikazivat će se kratkometražni filmovi. U radionici Make up, naš make up artist, Istok Bratić, će uređivati Segmedinu Srnu, popularnu voditeljicu Federalne televizije. U posjetu će doći i general NATO-a, general Weber. Laura Kibel, talijanska umjetnica, će nastaviti i sutra sa svojim Teatrom nožnih prstiju, kao i Teatro Zero sa predstavom Mjesečari. Za filmsku projekciju je odabran porodični SF spektaktl, Zathura.

PR materijal 12.06.2006

Pokrovitelj petog dana Kid's festivala (13. juni) će biti Švicarska ambasada, a moto dana je International day. Švicarska ambasada će pripremiti specijalna iznenađenja za posjetioce, koje će dijeliti na švicarskom štandu. Laura Kibel, talijanska umjetnica, će voditi radionicu Teatar nožnih prstiju. Naghmes Sobhani, direktorica organizacije Obrazovanje za mir – Institut za Balkan, vodiće radionicu Afrički ples.

više informacija »

PR materijal 11.06.2006

Četvrti dan Kid's festivala (12. juni) će biti britanski dan, s obzirom da je ambasada Velike Britanije glavni pokrovitelj dana čiji će moto biti Kreativnost. Voditelj britanske radionice biće Mathew Rycroft, ambasador Velike Britanije, zajedno sa suprugom. Daniel Lehan, britanski pisac, u saradnji sa British Council-om sutra će postaviti izložbu radova koje su radila djeca na ovoj radionici u prethodna tri dana. Arte, poznata svjetska televizijska stanica će u videokutku predstaviti svoj program Karambolage. Tu će prikazivati kratke emisije kroz koje će malim posjetiteljima, na humorističan način, biti predstavljene kulturološke i jezičke razlike između Francuske i Njemačke.

više informacija »

PR materijal 10.06.2006

Moto trećeg dana Kid's festivala će biti zaštita okoliša, a pokrovitelj dana UNICEF, koji obezbijeđuje preko 15 autobusa za dolazak djece van Sarajeva, vodit će kampanju o veoma važnoj temi, o ptičijoj gripi. Udruženje AWO Bremenhaven i AWO Hildesheim iz Njemačke iskoristili su svoj godišnji odmor kako bi došli u Sarajevo sa Gumenim gradom, radionica koja svakodnevno ispunjava male posjetitelje zabavom i smijehom. Danas (10. juni) su volonteri AWO-a otvorili Gumeni grad čak u 10h, zbog velikog broja posjetitelja iz Sarajeva.

više informacija »

PR materijal 09.06.2006

Drugi dan Kid's festivala održaće se pod motom Tolerancija, a pokrovitelj ovog dana je PEZ koji će posjetitelima podijeliti oko deset hiljada Pez bonbona. Civitas će organizirati posebnu radionicu koja će biti posvećena razgovoru o toleranciji. Također, poznati međunarodni televizijski festival Prix Jeunesse će u videokutku prikazivati filmove o toleranciji. HVB Central profit banka će kroz nagradnu igru svaki dan pokloniti, najsretnijem posjetitelju, dječiju štednu knjižicu sa početnim iznosom od 100KM i ova nagradna igra je počela već danas.

više informacija »
Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner

Partneri

Suorganizatori

Baner Baner

Dijamantni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner

Zlatni sponzori

Baner Baner Baner Baner

Prijatelji

USAID Baner Baner Baner Baner

Srebreni sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner