img/okvir.png
Hvala vam djeco

info za posjetioce

 • Kid’s festival je najveći nezavisni događaj za mlade u jugoistočnoj Evropi.
  Od 2004.godine, preko 40,000 djece iz svih dijelova Bosne i Hercegovine učestvuju svake godine. Raznovrsni program kombinuje radionice, štan- dove, zabavu, filmove, predstave i edukaciju...
  Moto : “Svi različiti – svi jednaki”.


 •  
 • 14. KID'S FESTIVAL


 • Svi zajedno jedan dan na jednom mjestu
  Od 2017. godine svih djece koju okupljamo iz svih dijelova BiH bit će ujedinjen na jedan dan. U sklopu tendencija podvođenja naših međunarodnih događaja pod jedan koncept KidsFest Sarajevo postaje jednodnevni događaj s pet intergralnih dijelova, koji su njegovo glavno obilježje.
 •  
 • • Novi koncept
  download dokument

 • • Infosheet Kid’s festival 2017 download dokument


 • • Prijavite aktivnost download dokument


 • • Poziv školama
  Info za grupe
  Prijava za grupe

 • • Preporuka MON KS download dokument


 • • Pismo za općine download dokument

 •  
 •  
 •  

design & development by : triptih

© 2004 - 2019 ViaKult

Održan 14. Kid’s fest Sarajevo 05.06.2017

Održan 14. Kid’s fest Sarajevo

U Sarajevu je danas održano 14. izdanje KidsFesta, najveće nezavisne manifestacije za djecu i mlade u zemlji i regionu.

Ovogodišnja Kid's parada bila je svojevrsno putovanje kroz bogatu historiju bh. prijestolnice, a vesela povorka prošetala se od Sebilja do Vijećnice, Latinske ćuprije, potom Zlatarskom ulicom do Ferhadije, a šetnja je okončana na Trgu Alije Izetbegovića gdje je upriličen program otvaranja.

više informacija »

Održana press konferencija 14. Kidsfest-a Sarajevo 01.06.2017

Održana press konferencija 14. Kidsfest-a Sarajevo

Danas je u prostorima SkyBar-a (Marriot by Courtyard) u predstavljen ovogodišnji koncept i program 14. Izdanja najveće manifestacije za djecu i mlade u zemlji u regionu.  Od ove godine 14. Kid's festival postaje jednodnevni događaj koji će u nedjelju, 04. juna tradicionalno započeti Kid's paradom.

Ovogodišnja Kid's parada predstavlja svojevrsno putovanje kroz historiju Sarajeva, a mališani iz cijele BiH prošetat će od Sebilja do Vijećnice, Latinske ćuprije, zatim Zlatarskom ulicom do Ferhadije, a šetnja će se završiti na Trgu Alije Izetbegovića gdje će u 13:30 sati biti upriličen program otvaranja” istakao je Haris Bilalović, voditelj Odjela za komunikacije.

više informacija »

ZAVRŠEN 13. KID’S FESTIVAL 06.06.2016

ZAVRŠEN 13. KID’S FESTIVAL

Posljednjeg dana održavanja, program 13. Kid’s festival obišao je Mirvad Kurić, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo.

''Kada radite stvari koje su dobre za djecu, automatski činite dobro za cjekukupnu zajednicu. Ova zemlja svojoj djeci mora pružiti više šanse, više manifestacija kao što je Kid's festival, jer djeca su njena budućnost. Svjestan sam također koliko sami organizatori doživljavaju stresa i napora da organizuju ovakvu manifestaciju i iz tog razloga sve što je u moći resornog Ministarstva kulture i sporta KS učinit ćemo da im pomognemo. Iz godine u godinu već podržavamo Kid's festival, a već smo u pregovorima da dio naših organizatora iz Sarajeva ode u Italiju i u duge zemlje gdje će se u narednom periodu održavati Kid's festival'', izjavio je Kurić.

više informacija »

Treći dan 13. Kid’s festivala posvećen sigurnosti djece 05.06.2016

Treći dan 13. Kid’s festivala posvećen sigurnosti djece

Treći dan 13. Kid’s Festivala protekao je u znaku edukativnih radionica koje su  za cilj imale upoznati mališane i njihove roditelje sa opasnostima od internet kriminala, neeksplodiranih ubojitih sredstava te rizičnom  ponašanju učesnika u saobraćaju.  Predstavnici MUP-a Kantona Sarajevo i glavne komande policije iz Varšave, organizovali su zajedničku  radionicu o  sigurnosti djece na internetu koja  predstavlja vid aktivne borbe protiv svih oblika  cyber-kriminala kao i svih štetnih utjecaja i posljedica kojima su svi, a posebno djeca kao najosjetljiviji dio populacije, svakodnevno izloženi.

više informacija »

Prevencija vršnjačkog nasilja i inkluzija u fokusu 13. KID’S Festivala 04.06.2016

Prevencija vršnjačkog nasilja i inkluzija u fokusu 13. KID’S Festivala

Programi radionica drugog dana održavanja 13. KIDS Festivala bili su usmjereni ka prevenciji vršnjačkog nasilja i važnosti inkluzije djece sa poteškoćama u razvoju. U saradnji sa Udruženjem “Kap” organizovana je iskustvena radionica o prevenciji vršnjačkog nasilja tokom koje su, između ostalog, posjetioci  imali priliku pogledati dokumentarni film “Ti nisi sam/a”

više informacija »

Šarenom paradom otvoren 13. KID’S festival u Sarajevu za svu djecu 03.06.2016

Šarenom paradom otvoren 13. KID’S festival u Sarajevu za svu djecu

Tradicionalnom šarenom kroz centar Sarajeva danas je otvoren 13. KID’S Festival. Uz do sada najveći broj učesnika, KIDS paradi se priključio veliki broj zvanica među kojima su predstavnici ambasadaTurske i Bugarske, predstavnika USAID-a I UNESCO-a.

više informacija »

«Kutak inkluzije» i ove godine na Kid's Festivalu 03.06.2016

«Kutak inkluzije» i ove godine na Kid's Festivalu

Jedan od najznačajnijih događaja za djecu i mlade u Jugoistočnoj Evropi - Kid's Festival, ove godine održaće se od 3. do 6 juna, u Sarajevu, na relaciji između trga Alije Izetbegovića i Doma Armije.. Festival, koji se održava po trinaesti put, svojim će programom i zanimljivim aktivnostima pružiti priliku djeci i mladima da se zabave i međusobno zbliže, te razmjene inovativne ideje, vizije i maštu.

više informacija »

Zemaljski muzej BiH partner 13. Kid’s Festivala 02.06.2016

Zemaljski muzej BiH partner 13. Kid’s Festivala

U bašti Zemaljskog muzeja BiH danas je upriličeno potpisivanje memoranduma o saradnji ove muzejske institucije sa Kid’s Festivalom. U prisustvu najbližih saradnika, memorandum su potpisali Susanne Prahl, direktorica Kids Festivala i Mirsad Sijarić, v.d. direktor Zemaljskog muzeja BiH. Potpisivanje protokola o saradnji omogućiti će da organizovane grupe djece iz cijele Bosne i Hercegovine tokom trajanja 13. Kid’s Festivala posjete stalne postavke Zemaljskog muzeja BiH te da učestvuju u radionici koja tematizuje arheologiju.

više informacija »

ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA 13. KID’S FESTIVALA 25.05.2016

ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA 13. KID’S FESTIVALA

U hotelu Marriot Courtyard danas je upriličena konferencija za medije na kojoj je predstavljen program 13. Kid’s Festivala koji će biti održan od 03. do 06. Juna na Trgu Alije Izetbegovića i Domu oružanih snaga OS BiH.u

više informacija »

Kid's festival od naredne godine na Trgu Alija Izetbegović 21.12.2015

 Kid's festival od naredne godine na Trgu Alija Izetbegović

„Projekt Kid's festivala je od posebnog značaja za naš grad, učinit ćemo sve da osiguramo dobru koordinaciju između ministarstva kulture i sporta, saobraćaja i unutrašnjih poslova kako bi se ovaj 13. po redu festival mogao naredne godine uspješno održati na novoj lokaciji na Trgu Alija Izetbegović“, istakao je premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković na današnjem sastanku sa Suzanom Prahl, direktoricom ovog festivala. Sastanku su prisustvovali i ministri kulture i sporta Mirvad Kurić i unutrašnjih poslova Ismir Jusko, te predstavnici Ministarstava obrazovanja, nauke i mladih, saobraćaja i Općine Stari Grad.

više informacija »
Tel/Fax:
T: +387 61 864 707
F: +387 33 534 045

Address:
Halilbašića 52
71000 Sarajevo, BA

e-mail:
web@kidsfest.ba