/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2020 ViaKult

PR materijal 11.06.2007

Danas se tražilo mjesto više u dvorani Mirza Delibašić, na filmskoj projekciji Mr. Bean na odmoru, pa su mnogi ostali pred ulazom u dvoranu! Na projekciji je bilo preko pet hiljada posjetilaca te je stoga organizator odlučio unijeti dodatne stolice i klupe.

Sutra takođe očekujemo veliki broj organizovanih grupa. Na štandu ambasade Mađarske, sa djecom će se družiti Imre Varga, mađarski ambasador u BiH, sa početkom u 14h. U posjetu će nam doći i Matthew Rycroft, ambasador Velike Britanije koji će učetsvovati i u OSCE kutku "Čitaj BiH". Posjetit će nas i eminentni britanski kompozitor, Nigel Osborne, koji će voditi radionicu Sevdah Opera. Osborne će zajedno sa članovima svog tima Opera Circus komunicirati sa djecom putem muzike. Naime, sviraće i pjevaće zajedno sa djecom pjesme iz čitavog svijeta!

S obzirom da je sutrašnji dan na Kid's Festivalu posvećen djeci sa smetnjama u razvoju, NVO altruista Svjetlo će organizovati radionice u kojima će učestvovati djeca iz sljedećih centara i škola: Los Rosales - Mostar ; Specijalne Škole - Mostar; Centar za djecu ometenu u razvoju - Prijedor; Udruženje Sunce - Derventa; Centar Koraci nade - Tuzla; Udruženje Zemlja djece - Tuzla; Udruženje Osmjeh - Gračanica; Društvo Mozaik - Gračanica; Udruženje Leptir - Bugojno; Centar Duga - Novi Travnik; Udruženje Kutak radosti - Gradačac; Udruženje Umero - Maglaj; Udruženje Sunce - Pale; Centar Nada - Rudo; Zavod Mjedenica - Sarajevo; Centar Vladimir Nazor - Sarajevo i NVO altruista SVJETLO - Sarajevo.

Održaće se i žonglerska radionica Mashvatri kao i cirkus Šarineli, koji će pripremiti performans na platou Skenderije i raditi sa bosanskohercegovačkom djecom.

Za sutra smo pripremili film Noć u muzeju, a naši sponzori nastavljaju sa podjelom poklona prije projekcije.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner