/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2020 ViaKult

PR materijal 13.06.2007

Danas je konačno završena i izložena piramida od balona koja je pravljena prethodnih pet dana. Tom prilikom smo organizovali druženje novinara sa umjetnicima koji su napravili piramidu.

U posjetu nam je došlo oko hiljadu djece van Sarajeva: Petrovac, VItez, Kakanj, Zavidovići, Bugojno, Gornji Vakuf, Bihać, Maglaj, IStočno Sarajevo koji su imali priliku gledati animirani film Prošiš'o kroz šolju.

Danas je na platou bila i izložba Oldtimer kluba Sarajevo, koja je naročito privukla pažnju mališana. U radionici "Čitaj BiH" knjigu Mali princ, čitao je Grujica Spasović, ambasador Srbije u BiH.

Sutra je posljednji dan Kid's Festivala! Najavljen nam je veliki broj ambasada: Danska, Švicarska, Norveška, Pakistan, Egipat, Palestina i Švedska, koje će na svojim štandovima pripremiti prigodna iznenađenja za posjetitelje i družiti se s njima.

Posljednji dan festivala je ujedno i Dan policije, te će stoga sve policijske snage iz Bosne i Hercegovine biti prisutne na platou sa svojim radionicama, predvođeni EUPM-om. U kutku "Čitaj BiH" djeci će knjige čitati Nataša Vodušek, ambasadorica Slovenije i Jenet Redfern, OSCE službenica za informisanje.

Za kraj smo ostavili veliko ovogodišnje filmsko ostvarenje Spiderman 3.

Dođite i sutra da se družimo i zajedno zatvorimo Kid's Festival!Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner