/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2020 ViaKult

PR materijal 18.05.2006

Susanne Prahl-Landžo, direktorica Kid’s Festivala, jučer je sa britanskom ambasadom potvrdila njihovu podršku Festivalu i ove godine. Britanska ambasada je jedan od vrlo važnih partnera i podržava Festival od njegovog prvog izdanja. Ove godine odlučili su svoju podršku iskazati i pozivom poznatog pisca i ilustratora dječijih knjiga Daniela Lehana da prisustvuje ovoj manifestaciji na kojoj će posjetiocima pokazati kako da naprave prve korake pisanja, kreiranja i ilustriranja priča.

12. Juna biće postavljena mini izložba radova sa radionice, kao i specijalno opremljeni štand britanske ambasade na platou Skenderije. Tom prilokom će biti prikazan i britanski-amerićki film Nanny MC FEE u kojem glavnu ulogu tumači poznata engleska glumica Emma Thomson.

Ambasador Rycroft koji je prošlogodišnji Festival posjećivao svaki dan i ove godine će izabrati dijete koje će biti “ambasador dana”. Odabrano dijete biće pozvano da prati jedan cijeli radni dan britanskog ambasadora i pokuša saznati što više o funkcionisanju ambasade i British Council-a.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner