/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2020 ViaKult

PR materijal 09.06.2006

Drugi dan Kid's festivala održaće se pod motom Tolerancija, a pokrovitelj ovog dana je PEZ koji će posjetitelima podijeliti oko deset hiljada Pez bonbona. Civitas će organizirati posebnu radionicu koja će biti posvećena razgovoru o toleranciji. Također, poznati međunarodni televizijski festival Prix Jeunesse će u videokutku prikazivati filmove o toleranciji. HVB Central profit banka će kroz nagradnu igru svaki dan pokloniti, najsretnijem posjetitelju, dječiju štednu knjižicu sa početnim iznosom od 100KM i ova nagradna igra je počela već danas.

Švicarski žongleri su odmah po dolasku u Sarajevo održali jednu radionicu sa volonterima Kid's festivala: pravljenje loptica za žongliranje, kojima će se služiti u narednim danima festivala u okviru svoje radionice. Kid's festival će sutra posjetiti i general Chiarini, glavni komadant EUFOR-a. Specijalni gost u video kutku će biti ambasador Larry Butler, koji će animirati videokutak od 14h do 16 h na temu kratkometražnih filmova, a djeca će moći iznijeti svoje mišljenje o porukama koje ovi filmovi nose.

Sutra će svoje štandove na festivalu imati šest ambasada: ambasada SAD koju će voditi ambasador Douglas McElhaney, ambasada Francuske koju će predstaviti ambasador Henri Zipper de Fabiani, ambasada Turske koju predstavlja ambasador Bulent Tulun, kao i supruge kineskog i egipatskog ambasadora. Ambasada Italije će takođe imati svoj štand. Maja Tatić, osim što će uz Almu Čardžić, voditeljicu programa, zabavljati mališane prije filmske projekcije, biće i specijalna gošća u Make up workshopu kod Istoka Bratića, gdje će se družiti i razgovarati sa malim posjetiteljima.

Za sutrašnju filmsku projekciju smo odabrali dječiji animirani film, koji će sigurno biti interesantan i odraslim posjetiteljima Kid's festivala, Tko je smjestio Crvenkapici. U pitanju je stara priča svima dobro poznata o Crvenkapici, ali ispričana na četiri različita načina iz različitih uglova glavnih junaka filma.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner