/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2020 ViaKult

PR materijal 12.06.2006

Pokrovitelj petog dana Kid's festivala (13. juni) će biti Švicarska ambasada, a moto dana je International day. Švicarska ambasada će pripremiti specijalna iznenađenja za posjetioce, koje će dijeliti na švicarskom štandu. Laura Kibel, talijanska umjetnica, će voditi radionicu Teatar nožnih prstiju. Naghmes Sobhani, direktorica organizacije Obrazovanje za mir – Institut za Balkan, vodiće radionicu Afrički ples.

Na ovoj radionici će djeca starija od 10 godina imati priliku naučiti prve korake tradicionalnih afričkih plesova. Na radionici Upoznajte VIP u goste će doći Peter Bas-Backer, viši zamjenik Visokog predstavnika u BiH. UTL Cooperazione Italiana Sarajevo takođe ima veliko učešće u ovogodišnjem Kid's festivalu sa tri radionice. U pitanju su radionice edukativnog i zabavnog karaktera (likovna kolonija, dječija prava, botanički vrt). Teatro Zero svakodnevno radi svoju predstavu Mjesečari.

Riječ je, dakle, o pozorišnoj predstavi u koju su uključena i djeca koja posjete ovu radionicu. Alma Čardžić će prije projekcije najaviti specijalnu muzičku gošću, a to će biti Al'dino. Heidi, animirani film u njemačko-kanadskoj produkciji, će biti prikazan petog dana Kid's festivala.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner