/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2020 ViaKult

PR materijal 21.05.2007

Kid’s Festival će se održati po četvrti put od 8.-14.6.2007. u KSC Skenderija u Sarajevu. To je najveća manifestacija za djecu i mlade u BiH i cijeloj regiji Balkana: 40.000 učesnika došlo je prošle godine iz cijele zemlje. Najbolji filmovi, međunarodni i domaći umjetnici, razni izvođači nude raznovrstan program i prave nezaboravan događaj za djecu iz svih krajeva BiH.

Kid’s festival organizuje NVO Viakult Office čiji cilj je da napravi nezavisni, multnietnički događaj za mlade u BiH sa novim načinom komunikacije. Kid’s festival nudi široku paletu kreativnih i edukativnih radionica svaki dan od 14h-16h a nakon toga filmsku projekciju najboljih filmova namjenjenih djeci.

Svaki dan Kid's Festivala se odvija pod specifičnim motom. U nastavku obilježavanja 9. maja, Dana Evrope, 9. juna Delegacija Evropske Komisije u Bosni i Hercegovini organizovat će specijalni “Dječiji Dan Evrope” sa velikim brojem nagradnih igara. Ambasador Dimitris Kourkoulas, pokrovitelj “Dječijeg Dana Evrope” je već najavio da su njegove želje da ovu inicijativu proširi u toku godine i da jedan ovakav dan postane tradicija na Kid’s Festivalu koji će mladima omogućiti da se već osjećaju kao “punopravni članovi evropske porodice”.

Glavni partneri 4. Kid’s Festivala su NATO i EUPM i sve BiH Policijske institucije. Novi sponzori su Uniqa osiguranje, Interex, Kelleys, Sinalco a zvanična auto kuća Festivala je Hyundai auto BH. Iako Ministarstva kulture i sporta Federacije i Kantona Sarajevo kao i Uprava Grada još uvijek nisu informisali Festival o visini njihovog učešća u realizaciji Kid's Festivala, Direkcija se nada da će isti sa većim sredstvima učestvovati u ovogodišnjem Festivalu.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner