/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2020 ViaKult

PR materijal 06.06.2007

Danas su stigli prvi gosti i učesnici 4. Kid's Festivala: 80 volontera, muzičari i umjetnici iz Holandije, klaun David Holzman iz Bostona, koji će nastupati svaki dan tokom trajanja Festivala, sa početkom u 14h. Stigli su i baloon artisti, Sean Rooney i Sina Greinert, koji su već počeli sa pravljenjem piramide od balona!

Svaki dan pred početak projekcije imaćemo nastup plesnog studija Seven Gordana Radića.

Ulaznice za Kid's Festival se mogu kupiti svaki dan na platou Skenderije od 11h, po cijeni od 2 konvertibilne marke.

Danas Vam predstavljamo radionice Italijanske kooperacije za razvoj, koje će djeca moći posjetiti tokom Festivala.

1. Izložba fotografija učenika mostarske Gimnazije i mladih iz kolektivnog centra Tasovčići pod naslovom Viđeno našim očima. Mladi su kroz niz radionica održanih u mjesecu novembru prošle godine naučili osnove fotografske umjetnosti i sami se okušali u fotografiranju, slikajući stvarnost koja ih okružuje viđenu njihovim očima.
2. Dječaci i djevojčice iz kolektivnog centra Tasovčići predstavit će svoje klovnovske vještine naučene tijekom radionice koju je za njih održala italijanska asocijacija Mali princ, a koja se bavi aktivnostima koje spadaju u domenu CLOWNTERAPIJE ili terapije osmjehom.
3. Radionicu o usnoj higijeni će voditi dr. Šemsa Ajanović gdje će djeci objasniti važnost pranja zuba, korisne mjere sprečavanja nastanka karijesa, ali i drugih usno-zubnih oboljenja.
4. Odjel za djecu i mlade Italijanske Kooperacije za Razvoj je realizirao 5 slikovnica na temu očuvanja prirode i prirodnih resursa u BiH. Slikovnice su namjenjene djeci od 6-9 godina, a nacrtali su ih učenici srednjih umjetničkih škola iz Mostara, Sarajeva i Banja Luke. Tokom Kid's Festivala će održati promocije ovih slikovnica koje su se pokazale korisnim nastavnim materijalom za učitelje razredne nastave, nastavnike eko-sekcija i svih onih koji se žele baviti jednom važnom temom kao što je očuvanje i valorizacija prirode.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner