/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

PR materijal 11.06.2007

Mit i mnogobrojna pitanja oko bosanske piramide Sunca u Visokom, inspirisala je kanadskog umjetnika Seana Rooneya, koji je odlučio da zajedno sa svojom njemačkom kolegicom, Sina Greinert, posjeti Sarajevo i na Kid's Festivalu napravi "pravu piramidu" od balona.

"Počeli smo graditi piramidu od balona, eksperimentalno, kao jedinstvenu umjetničku kreaciju. Bizu šest hiljada djece dnevno iz čitave Bosne i Hercegovine posjeti Kid's Festival. Stotine njih učestvuju u izgradnji piramide svaki dan. Ova piramida nosi poruku univerzalnog razumijevanja: kosmos kretivnosti, kulture i svjetlosti." pojašnjava Sean Rooney, "graditelj" piramide.

Piramida će biti gotova u srijedu i odlučili smo pozvati Vas, novinare, kako bismo otkrili ovu ogromnu skulpturu visine sedam metara, dok ovo umjetničko djelo ne nestane, s obzirom da art baloni ne traju dugo, osim u ljudskim mislima!

KID'S FESTIVAL POZIVA SVE NOVINARE DA NAS POSJETE U SRIJEDU, 13. JUNA U 12H, NA KID'S PYRAMID PICNIC, GDJE ĆE IMATI JEDINSTVENU PRILIKU ZA SNIMANJE I FOTOGRAFISANJE OVE NEOBIČNE POJAVE U NAŠEM GRADU I DRŽAVI.

Okupljeni oko naše veličanstvene piramide od balona, moći ćete pričati sa ova dva internacionalna umjetnika i o pravim egipćanskim piramidama, visočkoj piramidi Sunca, kao i o njihovoj ideji da obje prikažu kroz kretivnu izradu piramide od balona.

Nadamo se da ćete se odazvati našem pozivu, te da ćemo se zajedno zabaviti na Kid's pikniku!!!Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner