/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

PR materijal 07.06.2008

Prvi dan festivala protekao je po očekivanom planu, i sva djeca su se družila sa našim V.I.P. gostima. Američki ambasador Charles L.English, španski ambassador Jose Maria Castavijeo Bolibar i kineska diplomatska delegacija na čelu sa zamjenikom ambasadora Li Shaoqing-om obišli su štandove festivala i uživali u radosti mališana.

Danas, drugi dan 5.Kid’s festivala u Sarajevu posvećen je djeci sa posebnim potrebama i teći će u znaku tolerancije i razumijevanja za djecu kojima je potrebna naša pomoć da bi se opustili i uživali kao i ostala djeca koja nas posjećuju na Kid’s festivalu. Uz zajedničko druženje s drugom djecom, ovoj djeci želimo pružiti nezaboravan dan u društvu vršnjaka.
Naši današnji specijalni gosti su Michael G.Müller, direktor Raiffeisen banke, Henry Fournier, šef Delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog križa (ICRC), generalni direktor ZOI 84, Nedžad Ajnagić i predstavnici Društva Crvenog krsta/križa BiH. Crveni krst/križ BiH će pružiti mogućnost svim posjetiteljima da se upoznaju s programom Crveni krst/križ u akciji - Promocija Humanih Vrijednosti , prvom pomoći, službom traženja i drugim aktivnostima Crvenog krsta .Očekujemo i pakistanskog ambasadora Jauhar Saleem-a.
Gospodin Müller na festivalu će provesti cijeli dan, posjetiće mnoge radionice i kutak Čitaj BiH.
Također, u suradnji policijskih struktura i Kid’s festivala danas će djeca iz Vogošće i Kasindola posjetiti Jedinicu za bezbjednost saobraćaja Kantona Sarajevo i tako naučiti korisne stvari o svojoj sigurnosti i sigurnosti drugih učesnika u saobraćaju. Podsjećamo da radionice kao i svakog dana festivala počinju u 13h, a projekcija filma Impijevo Ostrvo u 17 h.

Sutra, 8.juna, u 13 h, Matthew Rycroft, britanski ambasador dolazi u višesatnu posjetu Kid's festivalu.Uz obilazak štandova, posjetiće i književni kutak Čitaj BiH i umjetničku radionicu Djeca i Evropa gdje će zajedno s djecom učestvovati u izrađivanju banera s dječjim vizijama Evrope.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner