/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

PR materijal 08.06.2008

“Zaštita okoliša” moto je današnjeg, trećeg dana Kid’s festivala, a cilj je podučiti djecu o važnosti očuvanja i zaštite životne okoline. Današnji specijalni gost Festivala je britanski ambasador NJ.E. Matthew Rycroft koji će, osim štandova i radionica, posjetiti i književni kutak “Čitaj BiH”, te umjetničku radionicu “Djeca i Evropa”, gdje će zajedno sa djecom učestvovati u izradi plakata s dječijim vizijama Evrope.

Za sutrašnji, četvrti dan održavanja Kids Festivala, pod motom “Kid’s Europe Day” najavljene su posjete gostiju poput američkog generala NATO-a u BiH Richard Wightman-a, generalnog bojnika Ignacio Martin VILLALAIN-a, zapovjednika EUFOR i generalnog brigadira Robert LÖWENSTEIN-a, šefa štaba EUFOR-a.

Jučerašnji, drugi dan 5. Kid’s festivala u Sarajevu, posvećenom djeci sa posebnim potrebama, protekao je u odličnom raspoloženju. Djeca iz cijele Bosne i Hercegovine su uz igru i veselje zaboravila na svakodnevne životne probleme i razlike, te zajedno uživala u programu Festivala.

Uz druženje sa Michael Müller-om, direktorom Raiffeisen banke u Bosni i Hercegovini, Henry Fournier-om, šefom ICRC-a u BiH, te drugim međunarodnim gostima, drugi dan Festivala obilježen je tolerancijom, jednakošću i veseljem među više od 6000 malih posjetilaca.

Festivalske radionice počinju svaki danom u 13h, a danas je u programu, s početkom u 17 sati, projekcija filma Pčelac Beri Medić. Djecu prije projekcije filma pjesmom pozdravlja Alma Čardžić.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner