/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

PR materijal 09.06.2008

Počasni predsjednik Viakult Office-a, francuski filozof Bernard Henri Levy stiže sutra u Sarajevo kako bi posjetio najveći regionalni događaj za djecu – Kids Festival te podijelio veselje I radost sa više od 6.000 malih posjetilaca.

Levy je 2003. godine, bio jedan od osnivača Kids Festivala zajedno sa Susanne Prahl Landzo i Samirom Landzo. Njegov film "Bosna" bit će prikazan dan nakon zatvaranja Kids Festivala u srijedu, 11.06.2008 godine u 19h30min u CDA (Gabelina br.16). Projekciju organizira Centar Andre Malraux.

3. dan Kids Festivala je, unatoč kiši, prošao u izuzetnom raspoloženju, 6.000 djece iz svih dijelova BiH je u periodu od 13h do 16h učestvovalo u mnoštvu kreativnih I edukativnih radionica! Britanski ambasador Matthew Rycroft se tokom cijelog dana družio sa djecom te uzeo učešća u tri radionice - pričao je o svojim omiljenim knjigama u OSCE kutku- Čitaj BiH, slikao I klesao znamenitosti Londona sa studentim Akademije Likovnih Umjetnosti!

Kids Festival će tokom njegovog četvrtog dana I ove godine posjetiti italijanski ambasador gdin. Alessandro Fallavolita koji će iskoristiti mogućnost da se druži sa bh djecom I da im prezentira svoju zemlju na najbolji mogući način!

Film koji će djeca moći danas vidjeti od 17h je fenomenalni avanturistički dječiji film- “Spiderwick” a za posljednji dan Kids Festivala – utorak, 10.06. od 17h posjetioci će moći uživati u najnovijoj avanturi poznatih dječijih likova u filmu – “Asterix I Obelix na Olimpijskim igrama”!

Sutrašnji dan Kids Festivala, kojim se ujedno I zatvara ovogodišnje izdanje najvećeg regionalnog dječijeg događaja, je posvećen, kao I svake godine, policijskim snagama BiH, koje će ovom prilikom djeci prezentirati vještine specijalaca te značaj policije u svakodnevnom životu!

Napominjemo da će zadnji dan Kids Festivala posjetiti i Šef Policijske Misije Evropske Unije, Brigadni General- Vincenzo Coppola koji će biti prisutan na štandu MUP-a gdje će svi zainteresirani mediji moći dobiti izjave!Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner