/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

PR materijal 10.06.2008

Bernard Henri Levy posjetio Kids Festival. Zadnji dan trajanja Kids festivala u posjeti je bio počasni Predsjednik Viakult Office-a, francuski filozof Bernard Henri Levy koji je zajedno sa djecom učestvovao u mnogobrojnim radionicama.

Levy je, 2003. godine, bio jedan od osnivača Kids Festivala zajedno sa Susanne Prahl Landžo i Samirom Landžo. Njegov film "Bosna" biti će prikazan, dan nakon zatvaranja Kids Festivala, u srijedu 11.06.2008 godine u 19h30min u dvorani CDA (Gabelina br.16). Projekcija će biti organizirana od strane Francuskog Kulturnog Centra „Andre Malraux“.

5. dan Kids Festivala, kojim se ujedno i zatvorilo ovogodišnje izdanje najvećeg regionalnog dječijeg događaja, tradicionalno je posvećen policijskim snagama BiH, koje su ovom prilikom djeci prezentirali vještine specijalnih jedinica MUP-a, te značaj policije u svakodnevnom životu!

Također u posjeti zadnjeg dana Festivala bio je I Šef Policijske Misije Evropske Unije, Brigadni General- Vincenzo Coppola koji je bio prisutan na štandu MUP-a. Od 13h do 16h, djeci BIH su se prezentirale ambasade 7 zemalja koje su na promotivnim štandovima promovirale svoju zemlju na najbolji mogući način. Ambasade koje su se predstavile su: Norveška, Danska, Palestina, Malezija, Austrija, Švajcarska, Švedska.

Film koji je zatvorio ovogodišnje izdanje Kids Festivala bio je « Asterix i Obelix na Olimpijskim Igrama », snimljen prema istoimenom stripu.

Tokom 5 proteklih dana Kids Festival i Olimpijsku dvoranu Zetra posjetilo je više od 40.000 posjetilaca iz cijele BIH, čime je još jednom potvrđeno da je Kids Festival najveći I najposjećeniji regionalni događaj za djecu!Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner