/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

PR materijal 14.06.2009

Treceg dana odrzavanja, 6.KIDS festival posjetio je prof. dr. Christian Schwarz Schilling. Bivsi Visoki predstavnik u drustvu direktorice festivala Susanne Prahl Landzo obisao je radionice koje su bile planirane za danas. Obilasku festivalskih aktivnosti pridruzio se i glavnokomandujci EUFOR-a general Lowenstein.

Informisan sam da je jucer obiljezena 50. obljetnica njemacko- francuskog prijateljstva na vrlo originalan nacin. Zaista jedan sjajan nacin da se pokaze koliko je prijateljstvo ova dva susjeda istovremeno bitno za evropske integracije vase zemlje. Djeca koja su danas publika ovog festivala na pravi nacin se spremaju da postanu gradjani Evropske Unije“ istakao je tokom svoje posjete Schwarz Schilling. U prilogu mozete pronaci nekoliko fotografija danasnjih posjeta.

Danasnji program KIDS festivala sa volonterima uz podrsku volontera Crvenog Krsta (CK) podsjetio je na vaznost ideje humanosti kojom se vodio osnivac CK-a Henri Dunant. Nekoliko hiljada djece na kraju programa uzivalo je u filmskom mega hitu Dreamworks studija MADAGASKAR 2.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner