/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

PR materijal 16.06.2009

Projekcijom animiranog filma „Prica o Desperou“ zakljucen je visesatni program petog dana ovogodisnjeg KIDS festivala. Danas su na vanjskoj platformi kompleksa Zetra KIDS-ovcima svoje standove predstavile: ambasada Grcke, ambasada Svicarske, ambasada Malezije te ambasada SAD-a.

U svoju drugu posjetu KIDS festivalu stigao je americki ambasador nj.e. Charles English. U pratnji svoje kcerke posjetio je promotivni stand americke ambasade i pozdravio okupljene malisane „Zelim poruciti djeci iz cijele zemlje da uzivaju u izvanrednoj produkciji KIDS festivala. Iskoristite maksimalno svaki dan koji Vam se nudi. Nadam se da cemo tokom narednih godina imati i prve gostujuce umjetnike iz Amerike“ kazao je ambasador English. Fotografiju posjeta americkog ambasadora pronadjite prilozenu.

Direkcija KF-a sa zadovoljstvom najavljuje da ce na dan zatvaranja, KIDS festival posjetiti clan Predsjednistva BiH Zeljko Komsic. To ce biti ujedno prvi sluzbeni posjet predstavnika lokalne vlasti tokom sest godina odrzavanja KIDS festivala. Dolazak na Zetru gospodina Komsica planiran je u 11 sati.

Posljedni dan se tradicionalno na KIDS festivalu obiljezava kao Dan Policije u saradnji sa policijskim snagama MUP-a KS-a te predstavnika EUPM-a. Sutrasnji program zapocinje ranije (13.00sati) predstavom teatra slijepih „Novi Zivot“ iz Zagreba. Na ovaj nacin veleposlanstvo Hrvatske po prvi puta ucestvuje u programima KIDS festivala.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner