/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

PR materijal 04.06.2010

PR materijal

Danas je u prostorima VIP salona olimpijskog kompleksa Zetra održana press konferencija povodom početka 7. KID'S Festivala. Organizatori su potvrdili da su postignuti svi tehnički preduslovi potrebni za realizaciju ovogodišnjeg Festivala. Zvanično otvorenje KIDS Festivala kao i prethodne godine obilježiti će šarena parada u sklopu koje će povorka od nekoliko stotina učesnika proći kroz uži centar Sarajeva.

Tokom festivalskih dana uz bogati filmski program i ove godine biti će realizovano na desetine kreativnih radionica uz učešće inostranih te lokalnih organizacija i aktivista. Potvrđen je dolazak holandskih perfomera OUT OF AREA čije je direktorica Anita Cosee najavila nezaboravni show program.

Pored organizatora na današnjoj press konferenciji govorili su i predstavnici glavnih partnera Festivala. Florence Bauer, predstavnica Unicefa koji je ovogodišnji glavni partner KIDS Festivala izrazila je svoje zadovoljstvo izborom ovogodišnjeg slogana Festivala "Festival za svako dijete" koji je izveden iz generalnog slogana Unicefa. "Nadamo da ce održavanje KIDS Festivala pomoći u prevazilaženju izolacije djece u Bosni i Hercegovini pomažući izgradnju međuentitetskih mreža i jačanjem razumijevanja među djecom različitih etničkih skupina" kazala Maria Farrar Hockley, prvi sekretar Delegacije Evropske unije u BiH. "Zadovoljstvo nam je što smo dio ovog ogromnog projekta vec četvrtu godinu. Prepoznali smo kvalitet i postojanost Kid's festivala i odlučili ga podržati kao generalni sponzor, te značajno unaprijediti njegovu realizaciju preseljenjem na lokaciju Zetre." istakla je Sanela Pašić, članica Uprave Raiffeisen Banke.

Organizatori očekuju da će Festival u periodu od 11. do 16. juna posjetiti 40.000 mališana iz cijele Bosne i Hercegovine.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner