/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

3. Kids Festival, 9-15. juni 2006. 18.06.2006

“Kid’s Festival” – najveći nezavisni događaj za mlade u jugoistočnoj Europi. Postao tradicionalni događaj kojem se sva djeca iz BiH raduju svake godine - jedinstvena kombinacija edukacije i zabave. Ogroman uspjeh KF-a ukazuje na važnost izgradnje povjerenja među mladima BiH.

Mjesto
K.S.C. Skenderija (Sarajevo)

Period
Prva sedmica školskog raspusta (9 – 15 JUNI)

Organizator
VIAKULT OFFICE - u.g. ured za medjunarodnu kulturnu saradnju

Program
Sedmica za mlade sa preko 20 različitih aktivnosti i filmom dnevno; kreativne i edukativne radionice, međunarodni štandovi, predstave, mađioničar, žongleri, plesači, itd; interaktivno spajanje edukacije i zabave. Glavni program sastavljen od širokog spektra popularnih animiranih i igranih filmova za djecu. Fleksibilan u odnosu na sve aktivnosti, Kid's Festival prilagođava se i širi sa potrebama post-ratne generacije držeći korak sa međunarodnim ciljevima. Kid's Festival je projekat otvoren prema svima i podstiče aktivno učešće. Prvi «trend setting» događaj proizveden u BiH.

Cilj
Pomirenje i izgradnja povjerenja među mladom generacijom u BiH. Izgradnja multietničkih, međuentitetskih mreža i mostova između različitih etničkih grupa bazirano na međusobnom razumjevanju. Promocija imidža BiH, jačanje povjerenja u budućnost zemlje i vjera u svjetlije sutra.

Kampanje od javnog interesa
Ljudska prava, droge, mine, aids, zaštita okoliša su ozbiljne teme koje Kid's Festival, kombinovano, kroz igru i učenje približava djeci.

Učesnici
Broj učesnika: 30. 000 posjetilaca iz svih krajeva BiH (oba entiteta)

Prijevoz djece
Organizovan prijevoz autobusima i specijalnim vozovima za preko 1. 000 djece dnevno koji dolaze iz svih krajeva BiH. Policajci iz oba entiteta prate i druže se sa preko 100 grupa djece. Tokom trajanja cijelog Festivala obezbjeđeni specijalni tramvaji i vozovi.

Hrana i piće
Djeca su naši gosti: Sponzori obezbjeđuju djeci sendviče za putovanje. Svaki dan proizvodi sa roštilja, slatkiše i piće ponuđeni su svima.

Animacija
Alma Čardžić, poznata BH pop zvjezda (Evrovizija) vodi glavni programa prije projekcije filma za 4. 000 djece dnevno. Predstavlja djecu iz BiH jedne drugima, nagrađuje pobjednike nagradne igre, predstavlja bh estradne zvijezde. Alma završava program pjesmom «Hajmo Bosno» pjevajući je zajedno sa 4. 000 oduševljene djece. «Hajmo Bosno» postala je i himna Kid's Festivala.

VIP gosti i zvjezde
Svaki dan VIP gosti i poznate zvijezde aktivno učestvuju u programu i radionicama. Zvijezde, ambasadori i ministri druže se sa djecom, šale ili ih uče. Zajedno prenose osnovnu poruku Festivala: «Samo zajedno». Pokazuju djeci da su ona prioritet br. 1, da ih ozbiljno shvataju, da ih čuju i slušaju.

Medijska pokrivenost
Medijska pokrivenost pokazuje da je Kid's festival postao događaj od nacionalnog interesa. Od svog prvog izdanja, Festivalskih 7 dana pokazuju najveću media i press pokrivenost u BiH.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner