img/okvir.png
Hvala vam djeco

info za posjetioce

 • Kid’s festival je najveći nezavisni događaj za mlade u jugoistočnoj Evropi.
  Od 2004.godine, preko 40,000 djece iz svih dijelova Bosne i Hercegovine učestvuju svake godine. Raznovrsni program kombinuje radionice, štan- dove, zabavu, filmove, predstave i edukaciju...
  Moto : “Svi različiti – svi jednaki”.


 •  
 • 14. KID'S FESTIVAL


 • Svi zajedno jedan dan na jednom mjestu
  Od 2017. godine svih djece koju okupljamo iz svih dijelova BiH bit će ujedinjen na jedan dan. U sklopu tendencija podvođenja naših međunarodnih događaja pod jedan koncept KidsFest Sarajevo postaje jednodnevni događaj s pet intergralnih dijelova, koji su njegovo glavno obilježje.
 •  
 • • Novi koncept
  download dokument

 • • Infosheet Kid’s festival 2017 download dokument


 • • Prijavite aktivnost download dokument


 • • Poziv školama
  Info za grupe
  Prijava za grupe

 • • Preporuka MON KS download dokument


 • • Pismo za općine download dokument

 •  
 •  
 •  

design & development by : triptih

© 2004 - 2019 ViaKult

Kid's Festival 2007 - Opis 01.05.2007

Nakon veoma uspješnih izdanja u protekle 3 godine, Kid's Festival u organizaciji NVO ViaKult Office postao je najveći bosansko-hercegovački nezavisni događaj za djecu i mlade koji je na zadnjem Festivalu okupio skoro 40.000 djece iz čitave BiH.

Ovogodišnji, 4 po redu Kids Festival održat će se od 08. do 14. juna 2007 godine u KSC Skenderija i kao i prethodnih godina, prisustvovat će mu djeca iz čitave Bosne i Hercegovine.

Na 4. Kids Festivalu učestvovat će veliki broj raznih inostranih izvođača i gostiju na zahtjev djece koja su tokom godine u svojim pismima molili da se poveća broj klovnova, mađioničara i muzičara. Ove godine djeca će uživati u predstavama umjetnika iz SAD, Velike Britanije, Njemačke, Holandije, Kanade i Italije. Detaljnije informacije o inostranim izvođačima bit će dostavljene medijima u narednim danima.

Posebno treba spomenuti "Bosnian Child Fondation" iz Holandije koji će učestvovati u realizaciji 6 radionica i na Kids Festival dolaze u impozantnom broju od 80 učesnika i dijeliti mnogobrojne poklone u svakoj od radionica. U njihove najatraktivnije radionice spadaju CarambaSamba-muzičko bubnjarska radionica, izrada maski i dizajn i pravljenje majica.

Djeci će biti prikazana nova velika svjetska filmska ostvarenja među kojima će neka upravo u Sarajevu biti prikazana po prvi put ove godine u Evropi. Tu se prvenstveno misli na film Shrek 3 koji će na Kids Festivalu doživjeti svoju evropsku premijeru jer će tek nakon projekcije na Festivalu zvanično početi prikazivanje u kinima. Pored Shreka 3 tu su i ostali crtani i igrani filmovi koji će svakodnevno od 17h biti prikazivani u dvorani "Miirza Delibašić" koja se svake godine tokom Kids Festivala pretvara u veliku kino salu sa preko 4.500 mjesta. Voditelj programa prije filmske projekcije, kao i prethodnih godina, bit će Alma Čardžić koja će svakodnevno imati poznate goste sa kojima će se djeca družiti i zajedno pjevati.

Svaki dan, program Festivala, radionice i predstave počinju u 14h otvaranjem velikog broja radionica koje će biti postavljene na platou i unutar KSC Skenderija.

Pozitivni odjeci ove jedinstvene manifestacije čiji je moto "Samo Zajedno" učinili su da i ove godine, u saradnji sa Kantonalnim i MUP-om Federacije Bosne i Hercegovine, kroz policijski projekat "rad Policije sa zajednicom" zajednički se realizuje osnovni cilj Kids Festivala; uspostava pomirenja i povjerenja među mladima. Uz veliku podršku Policije, ogroman broj djece imat će priliku posjetiti i učestvovati na Kids Festivalu.

Važnost ovakvog vida druženja i jačanja povjerenja među djecom i njihovo usmjeravanje ka svjetlijoj budućnosti prepoznali su svi partneri Kids Festivala i dali veliku pomoć realizaciji ove manifestacije.

Najveći sponzori Kids Festivala su NATO i Policijska Misija Evropske Unije u BiH.

I ostali partneri nesebično su pomogli realizaciju Kids Festivala tako da će i ove godine EUFOR biti dio ovog velikog događaja za djecu. Uz pomoć Kantonalnog Ministarstva Kulture i Sporta i Uprave Grada Sarajeva, glavni grad BiH tokom trajanja Festivala pretvorit će se u pravi dječiji grad u kojem će male Sarajlije ugostiti djecu iz svih dijelova zemlje. Svu djecu, učesnike i posjetioce Kids Festivala osigurala je "Uniqa Osiguranje" i omogućila im da bezbjedno uživaju u svim događanjima na Festivalu. Realizaciju programa Festivala pomogli su HVB Central Profit Banka, Ambasada Švajcarske, Ured Evropske Komisije i Federalno Ministarstvo Kulture i Sporta. Za svu djecu koja dolaze vozovima i autobusima Mesna industrija "Ovako" pripremila je sendviče a za sve posjetioce Festivala će na platou besplatno vršiti degustaciju svojih proizvoda sa roštilja. Novi, domaći osvježavajući napitak "Nova Vita" također će biti predstavljen i dijeljen svim posjetiocima Festivala.

Pored pomoći u realizaciji "Pez", "Interex" i "Kellys" će djeci dijeliti slatka zadovoljstva i veliki broj poklona. "Sinalco" je za djecu koja putuju obezbjedio sokove kao i priliku da svi posjetioci probaju neke od bezalkoholnih pića.

Zvanična auto kuća Festivala, "Hyundai auto BiH", obezbjedit će vozila kao i reklamiranje Kids Festivala.

Kao i svake godine posebnu i jedinstvenu pomoć realizaciji Kid's Festivala daju Željeznice Federacije koje omogućavaju hiljadama djece da posjete Festival kao i GRAS koji "dječijim tramvajima" prevozi djecu od željezničke stanice do Skenderije.

Medijski pokrovitelji Kid's Festivala su: NTV Hayat, Radio Stari Grad, Oslobođenje i City.ba a međunarodni medijski partneri su svjetski poznate TV kuće Disney Channel i ARTE.Tel/Fax:
T: +387 61 864 707
F: +387 33 534 045

Address:
Halilbašića 52
71000 Sarajevo, BA

e-mail:
web@kidsfest.ba