/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

Potpisan Ugovor o trogodišnjoj saradnji sa Raiffeisen bankom 16.06.2007

Predstavnici Raiffeisen banke i Kid's Festivala potpisali su danas trogodišnji sponzorski Ugovor. Ovaj čin predstavlja nastavak saradnje započete ovog ljeta kada je Raiffeisen banka postala glavni sponzor Festivala.

Ugovor su potpisali direktor Udruženja građana ViaKult Office koje organizuje Festival, gđa Susanne Prahl-Landžo i direktor Raiffeisen banke g-din Michael G. Mueller.

Raiffeisen banka nastoji svoj uspjeh podijeliti sa građanima Bosne i Hercegovine, i to kroz podršku projektima koji su od značaja kako za lokalnu tako i širu zajednicu. Jedan od takvih projekata je Kid's festival - tradicionalni događaj koji kroz zabavu i edukaciju okuplja mlade iz cijele Bosne i Hercegovine. "Mi smo takođe prepoznali važnost Festivala, važnost ovakvog okupljanja djece, te smo odlučili dati svoju podršku projektu koji se iz godine u godinu širi, kako svojim sadržajima i programom, tako i brojem posjetilaca. Značaj Festivala takođe raste, što je bio razlog da se odlučimo za dugogodišnju saradnju", istakao je Michael Mueller i dodao kako i udruženje građana ViaKult i Raiffeisen banka imaju zajednički cilj - omogućiti mladima iz cijele Bosne i Hercegovine jedno ovako prelijepo druženje, sklapanje novih prijateljstava, sticanje novih iskustava, učešće u mnoštvu igara i radionica, te gledanje najvećih svjetskih filmskih hitova".

"Meni je posebno drago što Kid's festival postaje projekat u kojem naši sponzori vide svoje benefite. Dakle, podrška Festivalu nije više samo humanitarnog karaktera već to predstvalja investiciju koja ulagačima u naš projekat daje zadovoljavajući povrat. Takođe, drago mi je što je finansijska institucija, kao što je Raiffeisen banka prepoznala značaj našeg projekta, a još više što su prepoznali mogućnost razvoja svog poslovanja kroz saradnju sa nama", istakla je Susanne Prahl-Landžo.

Podrška Raiffeisen banke omogućila je preseljenje Kid's festivala u veći prostor - Zetru. "Zadovoljstvo nam čini što će se manifestacija kakva je Kid's festival održavati upravo u prostoru Zetre koji je simbol prijateljtva i druženja", istakao je generalni direktor ZOI 84 g-din Džemal Bisić.

Kid's Festival u organizaciji NVO ViaKult Office postao je najveći bosansko-hercegovački nezavisni događaj za djecu i mlade koji okupi na desetine hiljada djece iz čitave BiH.

Na Festivalu učestvuje veliki broj raznih inostranih izvođača i gostiju, klovnova, mađioničara i muzičara.

Osim što su u prilici pogledati nova velika svjetska filmska ostvarenja djeca tokom Festivala učestvuju u mnoštvu igara i radionica.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner