/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2020 ViaKult

Kids festival u Beogradu 20.06.2007

Gost upravo završenog "Dečijeg Filmskog Festivala" u Beogradu bila je direkcija Kids Festivala na čelu sa direktoricom Susanne Prahl-Landžo. Tokom boravka na Festivalu dogovoren je dalji i uspješniji nastavak saradnje ova dva dječija Festivala.

"Po ugledu na Kids Festival, najveću dječiju manifestaciju u regionu, i mi kao organizatori beogradskog Dečijeg Filmskog Festivala po prvi put smo organizovali prijevoz osnovnim školama iz Beograda i ugostili njemačkog mađioničara sa Kids Festivala, Hansa Dilenberga kako bi obogatio naš program i bio je velika atrakcija za svu djecu" kaže Igor Stanković direktor Festivala.

Direktorica Kids Festivala Susanne Prahl-Landžo ističe da je od samog nastanka, jedan od ciljeva Kids Festivala bio da postane primjer i inicijator sličnih manifestacija za djecu. „Dokaz da smo u tome uspjeli jeste i implementacija naših ideja i strategije u organizaciji beogradskog Festivala."

Direktorica Kids Festivala je prošle sedmice od strane Francuske Ambasade u BiH bila pozvana u Pariz gdje je imala sastanke u Ministarstvu Vanjskih Poslova Francuske, ARTMEDIA, Scenes de Cirque i sa odgovornim ljudima Street Performance Festivals sa kojima je dogovoreno veće prisustvo umjetnika iz Francuske na Kids Festivalu. Pored francuskih, program slijedećeg Kids Festivala obogatit će i drugi medjunarodni izvodjaći jer je važno da postoji jedan international showcase za street performance u regiji.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner