/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

Raiffeisen banka podržava Kid’s Festival 14.09.2007

Ugovor su potpisali direktor Udruženja građana ViaKult Office koje organizuje Festival, Susanne Prahl-Landžo i direktor Raiffeisen banke Michael G. Mueller.

Raiffeisen banka nastoji svoj uspjeh podijeliti sa građanima Bosne i Hercegovine, i to kroz podršku projektima koji su od značaja kako za lokalnu tako i širu zajednicu. Jedan od takvih projekata je Kid’s festival - tradicionalni događaj koji kroz zabavu i edukaciju okuplja mlade iz cijele Bosne i Hercegovine.

“Mi smo takođe prepoznali važnost Festivala, važnost ovakvog okupljanja djece te smo odlučili dati svoju podršku projektu koji se iz godine u godinu širi, kako svojim sadržajima i programom, tako i brojem posjetilaca. Značaj Festivala takođe raste, što je bio razlog da se odlučimo za dugogodišnju saradnju”, istakao je Michael Mueller i dodao kako i udruženje građana ViaKult i Raiffeisen banka imaju zajednički cilj – omogućiti mladima iz cijele Bosne i Hercegovine jedno ovako prelijepo druženje, sklapanje novih prijateljstava, sticanje novih iskustava, učešće u mnoštvu igara i radionica te gledanje najvećih svjetskih filmskih hitova.

“Meni je posebno drago što Kid’s festival postaje projekt u kojem naši sponzori vide svoje beneficije. Dakle, podrška Festivalu nije više samo humanitarnog karaktera već to predstvalja investiciju koja ulagačima u naš projekt daje zadovoljavajući povrat. Takođe, drago mi je što je finansijska institucija, kao što je Raiffeisen banka prepoznala značaj našeg projekta, a još više što su prepoznali mogućnost razvoja svog poslovanja kroz saradnju sa nama”, istakla je Susanne Prahl-Landžo.

Podrška Raiffeisen banke omogućila je preseljenje Kid’s festivala u veći prostor - Zetru. “Zadovoljstvo nam čini što će se manifestacija kakva je Kid’s festival održavati upravo u prostoru Zetre koji je simbol prijateljstva i druženja”, istakao je generalni direktor ZOI 84 Džemal Bisić.

Kid's Festival, u organizaciji NVO ViaKult Office, postao je najveći bosanskohercegovački nezavisni događaj za djecu i mlade koji okupi na desetine hiljada djece iz čitave BiH. Na Festivalu učestvuje veliki broj raznih inostranih izvođača i gostiju, klovnova, mađioničara i muzičara. Osim što su u prilici pogledati nova velika svjetska filmska ostvarenja, djeca tokom Festivala učestvuju u mnoštvu igara i radionica.

Pored toga, petog septembra, komandujući general, vrhovni vojni predstavnik NATO vojnog štaba Sarajevo, General Major Richard O. Wightman Jr. sastao se sa direktoricom Kids Festivala, Susanne Prahl-Landžo. Tom prilikom dodijeljena joj je posebna nagrada NATO Komande za organizaciju ovogodišnjeg Kids Festivala u Bosni i Hercegovini i uručena joj je nagrada “Island of Excellence”. General Major Richard O. Wightman Jr. još je jednom potvrdio da je Kid's Festival jedan od najboljih projekata u kojima učestvuju NATO snage te je i ovom prilikom potvrdio daljnju saradnju i podršku NATO-a ovom važnom projektu za izgradnju povjerenja. I drugim NATO štabovima u regionu Kid’s Festival je predložen kao model za rad sa mladima.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner