/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

UNICEF učestvuje na Kid's Festivalu 2008. 12.10.2007

Ured UNICEF-a u BiH učestvovat će na ovogodišnjem Kid's Festivalu, najvećem događaju za djecu i mlade u BiH i na prostoru Balkana.
UNICEF će angažovati mnoštvo mladih volontera koji će pomagati u radionicama i igrama za djecu o temi socijalne inkluzije. UNICEF-ov štand uključuje i videokorner koji će prikazivati "One Minute Junior" filmove koje je nedavno snimilo i montiralo 26-oro djece iz BiH tokom petodnevne radionice u Sarajevu. Radionicu su organizirali UNICEF i One Minute Fondacija u sklopu projekta "Škole i zajednice - prijatelji djece".

-Kid’s Festival je događaj koji je jedinstven u svojoj veličini i cilju da omogući inkluziju djece iz svih dijelova i zajednica u BiH, rekla je June Kunugi, predstavnica UNICEF-a u BiH.

Dodala je da Festival predstavlja i dragocjenu mogućnost za djecu da se zabavljaju i druže, dok istovremeno razmišljaju o pitanjima kao što su dječija prava, obrazovanje i multikulturalno razumijevanje kroz različite aktivnosti.

Festival je počeo 2003. dovodeći djecu iz čitave BiH na sedmicu radionica, zabave, razmjene i interakcije da bi se razvilo razumijevanje o različitim kulturama, saopćeno je iz UNICEF-a u BiH.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner