/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

4 Kid's festival 2007. 08.05.2008

Nakon veoma uspješnih izdanja u protekle 3 godine, Kid's Festival u organizaciji NVO ViaKult Office postao je najveći bosansko-hercegovački nezavisni događaj za djecu i mlade koji je na zadnjem Festivalu okupio skoro 40.000 djece iz čitave BiH. Ovogodišnji, 4 po redu Kids Festival održat će se od 08. do 14. juna 2007 godine u KSC Skenderija i kao i prethodnih godina, prisustvovat će mu djeca iz čitave Bosne i Hercegovine. Na 4. Kids Festivalu učestvovat će veliki broj raznih inostranih izvođača i gostiju na zahtjev djece koja su tokom godine u svojim pismima molili da se poveća broj klovnova, mađioničara i muzičara. Ove godine djeca će uživati u predstavama umjetnika iz SAD, Velike Britanije, Njemačke, Holandije, Kanade i Italije.

Detaljnije informacije o inostranim izvođačima bit će dostavljene medijima u narednim danima. Posebno treba spomenuti "Bosnian Child Fondation" iz Holandije koji će učestvovati u realizaciji 6 radionica i na Kids Festival dolaze u impozantnom broju od 80 učesnika i dijeliti mnogobrojne poklone u svakoj od radionica. U njihove najatraktivnije radionice spadaju CarambaSamba-muzičko bubnjarska radionica, izrada maski i dizajn i pravljenje majica. Djeci će biti prikazana nova velika svjetska filmska ostvarenja među kojima će neka upravo u Sarajevu biti prikazana po prvi put ove godine u Evropi. Tu se prvenstveno misli na film Shrek 3 koji će na Kids Festivalu doživjeti svoju evropsku premijeru jer će tek nakon projekcije na Festivalu zvanično početi prikazivanje u kinima. Pored Shreka 3 tu su i ostali crtani i igrani filmovi koji će svakodnevno od 17h biti prikazivani u dvorani "Miirza Delibašić" koja se svake godine tokom Kids Festivala pretvara u veliku kino salu sa preko 4.500 mjesta. Voditelj programa prije filmske projekcije, kao i prethodnih godina, bit će Alma Čardžić koja će svakodnevno imati poznate goste sa kojima će se djeca družiti i zajedno pjevati.

Svaki dan, program Festivala, radionice i predstave počinju u 14h otvaranjem velikog broja radionica koje će biti postavljene na platou i unutar KSC Skenderija. Pozitivni odjeci ove jedinstvene manifestacije čiji je moto "Samo Zajedno" učinili su da i ove godine, u saradnji sa Kantonalnim i MUP-om Federacije Bosne i Hercegovine, kroz policijski projekat "rad Policije sa zajednicom" zajednički se realizuje osnovni cilj Kids Festivala; uspostava pomirenja i povjerenja među mladima. Uz veliku podršku Policije, ogroman broj djece imat će priliku posjetiti i učestvovati na Kids Festivalu. Važnost ovakvog vida druženja i jačanja povjerenja među djecom i njihovo usmjeravanje ka svjetlijoj budućnosti prepoznali su svi partneri Kids Festivala i dali veliku pomoć realizaciji ove manifestacije. Najveći sponzori Kids Festivala su NATO i Policijska Misija Evropske Unije u BiH. I ostali partneri nesebično su pomogli realizaciju Kids Festivala tako da će i ove godine EUFOR biti dio ovog velikog događaja za djecu. Uz pomoć Kantonalnog Ministarstva Kulture i Sporta i Uprave Grada Sarajeva, glavni grad BiH tokom trajanja Festivala pretvorit će se u pravi dječiji grad u kojem će male Sarajlije ugostiti djecu iz svih dijelova zemlje. Svu djecu, učesnike i posjetioce Kids Festivala osigurala je "Uniqa Osiguranje" i omogućila im da bezbjedno uživaju u svim događanjima na Festivalu. Realizaciju programa Festivala pomogli su HVB Central Profit Banka, Ambasada Švajcarske, Ured Evropske Komisije i Federalno Ministarstvo Kulture i Sporta. Za svu djecu koja dolaze vozovima i autobusima Mesna industrija "Ovako" pripremila je sendviče a za sve posjetioce Festivala će na platou besplatno vršiti degustaciju svojih proizvoda sa roštilja.

Novi, domaći osvježavajući napitak "Nova Vita" također će biti predstavljen i dijeljen svim posjetiocima Festivala. Pored pomoći u realizaciji "Pez", "Interex" i "Kellys" će djeci dijeliti slatka zadovoljstva i veliki broj poklona. "Sinalco" je za djecu koja putuju obezbjedio sokove kao i priliku da svi posjetioci probaju neke od bezalkoholnih pića. Zvanična auto kuća Festivala, "Hyundai auto BiH", obezbjedit će vozila kao i reklamiranje Kids Festivala. Kao i svake godine posebnu i jedinstvenu pomoć realizaciji Kid's Festivala daju Željeznice Federacije koje omogućavaju hiljadama djece da posjete Festival kao i GRAS koji "dječijim tramvajima" prevozi djecu od željezničke stanice do Skenderije. Medijski pokrovitelji Kid's Festivala su: NTV Hayat, Radio Stari Grad, Oslobođenje i City.ba a međunarodni medijski partneri su svjetski poznate TV kuće Disney Channel i ARTE.

RAŠIRENIH RUKU ČEKAMO SLIJEDEĆI KIDS FEST!!!Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner