/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

"Kid's Festival" od 06.- 10.lipnja 05.06.2011

SARAJEVO - Šef Delegacije Europske komisije u BiH Dimitris Kourkoulas otvorio je u petak 06. lipnja u sarajevskoj Olimpijskoj dvorani "Zetra" 5. "Kid's Festival" u BiH.

Na prostoru staze za brzo klizanje do 10. lipnja, kada se završava Festival, svakodnevno će se održavati zabavno-edukativne radionice sa početkom u 13 sati, dok je dvorana “Zetra” rezervirana za filmske projekcije koje će počinjati u 16.30 sati.

Kao i prethodnih godina, djeci iz Sarajeva i okoline pridružit će se njihovi vršnjaci iz BiH. Mnogi od njih u Sarajevo će stizati autobusima i vozovima, za šta je besplatni prijevoz osigurala NVO Via Kult Office.

Očekuje se dolazak oko 40.000 djece.

Šef Delegacije Europske komisije u BiH Dimitris Kourkoulas istaknuo je da je ovo jedan od najbitnijih projekata koji je Europska unija provela u posljednjih godinu dana, upravo stoga što je namijenjen djeci i mladima BiH. Kourkoulas je poručio djeci BiH da mogu biti ponosna na svoju zemlju, na njene prelijepe planine i rijeke.

"BiH ima mnogo poznatih umjetnika i pisaca, i bogatu kulturno-povijesnu tradiciju", rekao je Kourkoulas. Na kraju, Kourkoulas je izrazio nadu da će ova inicijativa u idućim godinama povezivati djecu iz cijele regije.

Za "Kid s Festival" Europska unija u ovoj i u idućnoj godini osigurala je 100.000 eura.

Direktorica Via Kult Office Susanne Prahl-Landzo konstatirala je da je vijest o održavanju "Kid ۥs Festivala" zasigurno ispunila radošću srca svih mališana BiH, te istaknula da je ovo početak jednog divnog prijateljstva.

Pored domaćih umjetnika, Festival će u narednim danima ugostiti i mnoge inozemne izvođače, kao što su klaunovi, mađioničari i zabavljači.

Mališani će tijekom Festivala biti u prilici pogledati niz svjetskih filmskih ostvarenja, a prvog festivalskog dana bit će premijerno prikazan film "Avantura Taličnog Toma - Svi na Zapad!".

Specijalni gost "Kids Festivala" je francuski filozof Bernard-Henry Levy, koji je počasni predsjednik Via Kulta, organizatora Festivala.

Cijena ulaznice za Festival je 2 KM.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner