/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

Evropska unija podržava Dječiji Festival 10.03.2011

Evropska unija je za ovaj projekat obezbijedila finansiranje u iznosu od 100.000 eura a projekat će se realizovati u 2008 i 2009. godini. Dječiji festival je najveća i najambicioznija manifestacija za djecu i mlade u cijeloj Bosni i Hercegovini ali i regiji Balkana. To je istinski dječiji festival koji sadrži veliki broj aktivnosti, interaktivnog druženja, obrazovne i zabavne aktivnosti – i predstavlja ogromno platformu razmjene za mlade iz BiH.

Via Kult Office će obezbijediti besplatan transport autobusima i vozovma iz svih krajeva Bosne i Hercegovine kako bi osigurala učešće nekoliko hiljada djece. Mnoga djeca po prvi put dolaze u Sarajevo, glavni grad svoje zemlje. Najmanje 40.000 djece iz cijele BiH će imati mogućnost da učestvuje u sedmici filma, radionica, zabavnih aktivnosti tokom kojih će steći i razmijeniti iskustva, cijeniti i razumjeti različitost kultura. Posebna pažnja će se posvetiti djeci sa posebnim potrebama – u saradnji sa uredom ICRC-a prvi dan Festivala, 7. juni biće posvećen njima.

Nj.E. gdin Dimitris Kourkoulas, šef Delegacije Evropske komisije u Bosni i Hercegovini otvorio je peti Kid's festival 6.6.2008. godine u Zetri...

Govor Nj.E. gdin Dimitris Kourkoulas-a na otvaranju Kid`s festivalaTel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner