/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2020 ViaKult

Završen prvi Kids Day u Čapljini 30.04.2009

Sa dvije projekcija filma “Čimpanze u svemiru” te zabavni program grupe “Srce puno osmijeha”, u prostorima kina Mogorjelo danas je završen prvi Kid’s Day u Capljini. Nekoliko stotina djece iz Čapljine i okolice, dočekalo je predstavnike Kid’s festivala koji su pozvali mališane da se pridruže svojim vršnjacima iz drugih gradova na ovogodišnjem 6. Kid’s Festivalu.

“Kids festival pratimo od samog početka i sve ove godine bila mi je želja da jedan dio atmosfere ovog festivala prenesemo djeci iz Čapljine. Vidjeli ste njihova oduševljena lica danas, ona najbolje govore koliko im ovo znači" istaknuo je gosp. Vlado Hlobil, koordinator kina Mogorjelo. Svoje zadovoljstvo uspješno okončanim testnim projektom izrazila je i direktorica Kid’s Festivala, Susanne Prahl Landžo. “Ovo je dokaz da postoje ljudi koji su spremni raditi na promjenama u sredinama iz kojih dolaze. Kids Day u Čapljini je početak saradnje Kid’s festivala i partnera koji dijele iste ciljeve i entuzijazam"

Kids Day u Čapljini održan je pod pokroviteljstvom Evropske Unije i EUFOR-a koji kroz programe Kids Festivala aktivno rade na zbližavanju djece sa značenjem Evropske Unije. Zvanični moto ovogodišnjeg Kid’s festivala je ujedno inicijativa Vijeća Evrope: “svi različiti, svi jednaki” / “all different, all equal”Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner