/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2020 ViaKult

Otvaranje 6. Kid's festivala 12.06.2009

Velikom KIDS paradom kroz uzi centar Sarajeva zvanicno je otvoren ovogodisnji 6. KIDS festival. Sarena povorka koju je pratio veliki broj odusevljenih prolaznika krenula je sa Bascarsije i nakon dva sata je stigla na svoje krajnje odrediste (Zetra) Na paradi su pored zonglera, klovnova sudjelovale mazoretkinje iz Kiseljaka i Capljine te orkestar OS BIH.

Na danasnjoj paradi premijerno je predstavljen EKO automobil, inovacija iz radionice VOLKSWAGEN-a u Vogosci. Rijec je o prototipu automobila na elektricni pogon koji ce posluziti kao sluzbeno vozilo ovogodisnjeg KIDS festivala.

KIDS paradu medju ostalim zvanicama pratili su: direktorica Susanne Prahl Landzo u drustvu Michael Mullera direktora Raiffeisen Banke te predstavnika diplomatskog kora u nasoj zemlji.

„Vec 15 godina zivim u Sarajevu i danas kao nikad prije sam neopisivo sretna dok gledam odusevljenje Sarajlija KIDS paradom“ kazala je Prahl Landzo.Posjetioci su po dolasku u Zetru pratili show program holandske art grupe „OUT OF AREA“ nakon cega je uslijedila projekcija prvog filma iz ovogodisnjeg filmskog programa „ALVIN I VJEVERICE“Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner