/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2020 ViaKult

Završen 6. Kid's festival 17.06.2009

Projekcijom posljednjeg filma iz radionice studija Dreamworks „Cudovista protiv vanzemaljaca“ veceras je zatvoren 6. KIDS festival. Preko 40.000 djece iz svih krajeva Bosne i Hercegovine uzivali su u mnogobrojnim programskim sadrzajima tokom proteklih sest dana.

Nakon posjeta clana Predsjednistva Zeljka Komsica, na Zetru je stigao ambasador Velike Britanije nj.e. Michael Tatham. Britanski diplomata je najmladjima u Book Corneru procitao svoju omiljenu bajku nakon cega se pridruzio radu u kreativnim radionicima. EUPM i policijske snage MUP KS-a i ove godine su predstavljali jednu od najvecih atrakcija. Spustanjem helikoptera na Zetru tradicionalno je na KIDS festivalu obiljezen Dan policije.

Danas je u show programu najmladje pozdravio popularni glumac Enis Beslagic, u funkciji ambasadora organizacije Save The Children. Preko pet hiljada prisutnih malisana zajedno sa gostima posljednji put ove godine je otpjevalo svojevrsnu festivalsku himnu „Hajmo Bosno i Hercegovino“

„Ovogodisnji festival je zapoceo mnogo novih i bitnih procesa. Meni licno najvazniji je osjecaj nakon danasnje posjete gospodina Komsica a koji nagovjestava prepoznavanje vaznosti KIDS festivala od strane vodecih institucija ove zemlje; Ja sam inace optimist i vjerujem da je ovo samo pocetak jednog dugog prijateljstva kao sto je to bio slucaj sa svim dosadasnjim partnerima „istice Susanne Prahl Landzo, direktorica KIDS festivala.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner