/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2020 ViaKult

Radionice Handicap International-a! 12.02.2011

Radionice Handicap International-a!

Handicap International je, uz financijsku podršku Švicarske agencije za razvoj i saradnju u BiH i Britanske ambasade u BiH, bio organizator dvije radionice na 7. Kids Festivalu.
Cilj radionice „Kako se snalaziš u svijetu punom prepreka?!“ je da se svi posjetiocima, djeci, roditeljima i nastavnicima, pokaže kako djeca sa fizičkim invaliditetom žive svakodnevni život i koje su najveće porepreke u njihovom okruženju.

Na drugoj radionici „Haj’mo pričati na drugačiji način“, djeci je prezentiran znakovni jezik i trenerica na radionici je pokazala kako se komunicira sa gluhom i nagluhom djecom.

Sva su djeca pokazala interes i razumjela poruku radionica: kako da svima učiniomo život osoba sa invaliditetom bližim. Specijalni gosti su bila djeca iz Stoca i Berkovića koja su pokazala veliki interes za radionice i posjetila druge programe na Kids Festu. Britanski ambassador Michael Tatham, šef misije švicarske ambasade Rolf Lenz, zamjenik direktora Švicarskog ureda za razvoj i saradnju Rose-Marie Henny i direktor Handicap International South-East Europe Emmanuel Sauvage su također učestvovali na radionicama i igrali se sa djecom iz Stoca i Berkovića.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner