/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

Direkcija 8. KIDS Festivala sa zadovoljstvom najavljuje 10.06.2011

Direkcija 8. KIDS Festivala sa zadovoljstvom najavljuje održavanje otvorenog foruma “EVROPA ZA SVAKO DIJETE” koji će moderirati gđa Doris PACK, predsjednica Odbora za pitanje kulture i obrazovanja pri Evropskom parlamentu.

Učesnici?
Predstavnici nevladinog sektora i partnerskih organizacija KIDS Festivala: UNICEF, HANDICAP INTERNATIONAL, SAVE THE CHILDREN, Fondacija SUMERO, predstavnici Odbora za pitanje mladih i Evropskog pokret u BiH, učesnici projekta BALSIKA (Strasbourg,FR)

Ciljevi?
Glavno težište diskusije ima za cilj jasno definisati evropsku kulturu ne kao neku mješavinu kultura, već kao platformu za razumijevanje multietničkog života različitih kultura pod jednim zajedničkim krovom. Cilj je upoznati prisutne sa nekoliko ključnih ideja koje programa “Mladi u akciji” koji efektivno postavlja pravni okvir za podršku neformalno obrazovnih aktivnosti mladih. Neke od teme će biti: promovisanje aktivnog učešća mladih i njihovog evropskog građanstva; razvijanje solidarnosti sa fokusom na izgradnji socijalne kohezije u Evropskoj uniji; jačanje obostrano razumjevanje među mladim ljudima u različitim zemljama;Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner