/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

KIDS paradom najavljen pocetak 8. KIDS festivala 11.06.2011

Sarenom paradom kroz glavne ulice Sarajeva, kojoj su se prikljucili brojni gradjani, danas je  otvoren najveci dogadjaj za djecu i mlade u jugoistocnoj Evropi - 8. KIDS festival. Na paradi su ucestvovali  klovnovi, internacionalni umjetnici, madjionicari, plesaci i muzicari. Ucesnici parade prodefilovali su kroz cijeli grad do Olimpijske dvorane "Juan Antonio Samarach", gdje ce do 14. juna biti odrzani svi programi KIDS  Festivala pod motom "Evropa za svako dijete". KIDS paradi je prisustvovao i gradonacelnik Sarajeva Alija Behmen."Drago mi je sto djeca dolaze u Sarajevo,u glavni grad BiH, za koji mnogi i ne znaju, upoznaju vrijednosti i kulturu grada. Ovaj festival je prava sansa za djecu i ostat ce u njihovim sjecanjima" istakao je Behmen.

Okupljene malisane na Trgu djece Sarajeva u ime generalnih pokrovitelja Festivala pozdravile su Florence Bauer (UNICEF), Maria Farrar Hockley (Delegacija Evropske unije u BiH)

Nakon zavrsetka parade u Zetri je premijerno je predstavljen show program performera iz Holandije, te je prikazan film MEGAUM, prvi naslov iz  ovogodisnjeg filmskog programa.

Direkcija Festivala za sutra najavljuje dolazak Doris Pack koja ce biti gosca foruma "Evropa za svako dijete"Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner