/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

Predstavnici KIDS Festivala predvodjeni direktoricom Susannom Prahl boravili su u zvanicnoj posjeti Banjaluci 08.05.2012

Predstavnici KIDS Festivala predvodjeni direktoricom Susannom Prahl boravili su u zvanicnoj posjeti Banjaluci

Predstavnici KIDS Festivala predvodjeni direktoricom Susannom Prahl boravili su u zvanicnoj posjeti Banjaluci. Prvi prijem organizovan je u Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske gdje je delegaciju iz Sarajeva primila ministrica Nada Tesanovic koja je izrazila punu podrsku i spremnost na pomoc u koordinaciji organizovanih dolazaka djece iz Republike Srpske na KIDS Festival. Ministrica Tesanovic je nadalje izrazila zelju da sljedece godine sredstva za prijevoz djece iz RS-a budu uvrstena u godisnji budzet Ministarstva porodice, omladine i sporta RS-a.

"Imali smo vrlo konstruktivan sastanak. Stekla sam dojam da smo nasli jedinstven primjer lokalne vlasti koja raspolaza ovlastima i odgovorno postupa spram civilnog drustva. Raduje me da je gospođa Tesanovic prihvatila poziv da ove godine licno posjeti KIDS Festival i mislim da je ovo pocetak jedne uspjesne i dugorocne saradnje" istakla je Susanne Prahl.

Drugi susret predstavnika KIDS Festivala uprilicen je sa Ljiljanom Radovanovic, nacelnicom Odjela za drustvene djelatnosti grada Banjaluke. "Zadovoljstvo je vidjeti veliku zainteresovanost za KIDS Festival. Mislim da cemo ove godine uz prisustvo Institucija RS-a i gospodje Doris Pack, predsjedavajuce za pitanja obrazovanja i mladih pri Evropskom parlamentu otvoriti jedno sasvim novo poglavlje nase saradnje. Sve nas povezuje cilj kojem tezimo, a to je evropska buducnost za svu djecu Bosne i Hercegovine" zakljucuje Susanne Prahl.

Pod sloganom "Mladi u akciji", 9. KIDS Festival odrzati ce se u Sarajevu od 08. do 12. junaTel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner