/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

Dan Svicarske na 9. KIDS Festivalu 11.06.2012

Dan Svicarske na 9. KIDS Festivalu

U saradnji sa Ambasadom Svicarske i Svicarskim uredom za saradnju i razvoj danas je na 9. KIDS Festivalu organizovan Dan Svicarske. Na promotivnom standu posjetiocima je dobrodoslicu pozeljela Hajdi,a  svi okupljeni mogli su uzivati u tradicionalnim svicarskim specijalitetima.

"Saradnja sa KIDS Festivalom je iz godine u godinu sve bolja. Raduje me da smo  jedan od glavnih pokrovitelja Festivala  ove godine te  da malisani iz cijele zemlje uzivaju u festivalskim programima. Drago mi je vidjeti da su gosti na nasem promotivnom standu romska djeca iz nekoliko osnovnih skola iz Kantona Sarajevo, jer Svicarska aktivno podrzava inkluziju romske djece u sistem obrazovanja BiH" istakao je Andree Schaller, ambasador Svicarske u BiH.

Promotivne standove svojih ambasada  danas su posjetili  Tomas Szynog, ambasador Ceske Republike  i Karem Omar Abdelaziz Sharaf, ambasador Egipta u BiH. Projekcijom filma OGLEDALCE, OGLEDALCE okoncan je danasnji program 9. KIDS Festivala.

"Danas smo imali najveci broj organizovanih posjeta. Preko cetrdeset autobusa sa djecom iz dvadesetak gradova i opstina stigli su u Sarajevo. Ohrabruje podatak da su cjelokupne troskova prijevoza organizovanih posjeta pokrili bh. gradovi i opstine" istakla je Susanne Prahl, direktorica KIDS Festivala

Radionice, izlozbe, i standovi biti ce otvoreni i posljednjeg  festivalskog dana  od 14:00 sati. Sa pocetkom u 17:00 sati planirane su DJ animacije i show program koji ce prethoditi  filmskoj projekciji. Ulaznice po cijeni od 3 KM mogu se kupiti od 10 do 17 sati na festivalskoj blagajni.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner