/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

Zavrsen 9. KIDS Festival 12.06.2012

Zavrsen 9. KIDS Festival

U sklopu posljednjeg dana odrzavanja 9. KIDS Festivala, organizovan je tradicionalni Dan policije. Na press konferenciji koja je prethodila zvanicnom otvaranju prisutnim novinarima obratio se Muhamed Budimlic, ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo koji je iskazao svoje zadovoljstvo cinjenicom da policijske snage nase zemlje preuzimaju organizaciju Dana policije koji je do sada bio realizovan u saradnji sa Policijskom misijom Evropske Unije.

"Jako sam sretna da udruzene policijske snage Bosne i Hercegovine preuzimaju organizaciju Dana policije. Nasa policija treba da  posluzi kao primjer uspjesne promocije znacaja policije u siroj drustvenoj zajednici" istakla je Susanne Prahl, direktorica KIDS Festivala.

Djecija policija, biciklisticke policijske patrole i psi tragaci bili su glavne atrakcije na ovogodisnjem Danu policije. Kao dio aktivnosti rada policije u zajednici, policajci su iskoristili  priliku za druzenje sa djecom, za predstavljanje svoga rada i edukaciju djece o sigurnosti u prometu, internet kriminalu i za obuku iz jednostavnijih vjestina samoobrane.

Na inicijativu USAID-ovog Projekta jacanja parlamenta u BiH, ove godine u program KIDS Festivala su uvrstene posjete Parlamentarnoj skupstini BiH i Parlamentu FederacijE. Jucer i danas ucenici osnovnih skola iz Drvara i Rudog  su posjetili Parlamentarnu skupstinu BiH, dok su u posjeti Parlamentu Federacije BiH boravili ucenici osnovnih skola iz Kladnja i Kacuna.

Kraj  9. KIDS  Festivala obiljezio je efektan nastup specijalnih snaga policije nakon cega je uslijedilo prikazivanje animiranog filma KUNG FU PANDA 2.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner