/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

ZAVRŠEN PRVI DAN 10.KIDS FESTIVALA 09.06.2013

ZAVRŠEN PRVI DAN 10.KIDS FESTIVALA

Zvanični festivalski program 10. KIDS festivala započeo je danas svecanim otvaranjem izložbe crteža  djece iz  predškolskih ustanova Republike Srpske. Uz prisustvo velikog broja gostiju i zvanica  izložbu su svečano otvorili Nada Tesanovic, ministrica porodice omladine i sporta RS-a, Ivo Komšic gradonačelnik Sarajeva i Susanne Prahl direktorica KIDS festivala.

«Ovu izložbu priredili smo u povodu medjunarodnog dana porodice, raspisavši javni konkurs na kojem je učesce uzelo 35 vrtića iz cijele Republike Srpske. Djeca uzrasta do šest godina su na ovaj način predstavili svoje porodice i ono što me posebno veseli je to da upravo da sa tom djecom trebamo da gradimo sve ovo što nas u budućnosti čeka. Ovdje sam danas da iskažem svoje poštovanje prema organizatorima koji već deset godina to uspješno rade. Nadam se da ćemo iduće godine prirediti još neke druge radosti i da ćemo organizovati  dolazak velikog broja djece iz Republike Srpske» istakla je Tesanovic.

«Zahvaljujem se svima onima koji su donijeli ovu izložbu iz Banja Luke i predstavili nam dječije radove. Ako smo uspjeli da na ovom Festivalu okupimo djecu da se druže onda sam uvjeren da smo napravili veliki iskorak iz stanja u kom se mi nalazimo posljednjih decenija. Na njima je budućnost i jako je dobro da se oni odgajaju u zajedništvu kroz zajedničke radionice, kroz zajedničko druženje te da se približe jedni drugima  i da nauče da sebi grade nešto bolju i drugačiju budućnost nego što je bila naša prošlost.»  istakao je Komšic.

«Nadam se dugoročnoj saradnji sa Ministarstvom porodice omladine i sporta RS-a i radujem se što ćemo danas nakon zajedničkog obilaska festivalskih programa razgovarati o detaljima naše saradnje u narednoj deceniji» izjavila je Prahl.

Prvi festivalski dan realizovan pod motom "Dan Rafe Žirafe" završen je prikazivanjem animiranog hita RISE OF THE GUARDIANS / PET LEGENDI.


*Programi 10. KIDS Festivala započinju svakim danom od 14:00 sati, a od 17:00 sati planirane su DJ animacije i show program koji prethode filmskim projekcijama.
Ulaznice po cijeni od 5 KM moguće je kupiti svakog dana od 10 do 17 sati na festivalskoj blagajni.
Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner