/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

ZAVRŠEN DRUGI DAN 10. KIDS FESTIVALA 10.06.2013

ZAVRŠEN DRUGI DAN 10. KIDS FESTIVALA

U saradnji sa predstavnicima Saveza Sumero i pod sloganom "Dan za posebne prijatelje" odrzan je drugi dan 10. KIDS Festivala.

«Desavanja poput KIDS Festivala jedinstvena su prilika za prezentaciju svega onog sto osobe sa intelektualnim poteskocama zele, mogu i hoce, Danas vidimo djecu iz Sarajeva i cijele BiH, koja se druze sa osobama sa intelektualnim poteskocama i druzenje je kao i svako drugo, nikakve razlike. Nasa obaveza, kao najvece organizacija koja radi sa ovom populacijom je da budemo dio KIDS festivala promovisuci potrebe osoba sa intelektualnim poteskocama. U najvecem dijelu Bosne i Hercegovine kada osobe sa intelektualnim poteskocama postanu punoljetne usmjeravaju se prema institucijama zatvorenog tipa. Savez SUMERO pokrenuo je izgradnju centra za podrsku u Vogosci koji ce ponuditi strucne kabinete, trening sale, stambene zajednice i sve ono sto je neophodno» istakao je Haris Haveric, direktor Saveza Sumero.

Na promotivnim standovima svojih zemalja posjetioce su pozdravili nj.e Jose Augusto Lingren Alves, ambasador Brazila i nj.e. Roland Gilles, ambasador Francuske. Cjelodnevno druzenje zavrseno je uz spektakularan KIDS COSMIC SHOW koji su realizovali volonteri Fondacije OUT OF AREA nakon cega je uslijedilo prikazivanje filmskog hita HOTEL TRANSILVANIA.

*Programi 10. KIDS Festivala zapocinju svakim danom od 14:00 sati, a od 17:00 sati planirane su DJ animacije i show program koji prethode filmskim projekcijama. Ulaznice po cijeni od 5 KM moguce je kupiti svakog dana od 10 do 17 sati na festivalskoj blagajni.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner