/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

ZAVRŠEN TREĆI DAN 10.KIDS FESTIVALA 11.06.2013

ZAVRŠEN TREĆI DAN 10.KIDS FESTIVALA

U saradnji sa Ambasadom Svicarske i Svicarskom agencijom za saradnju i razvoj danas je na 10. KIDS Festivalu organizovan tradicionalni Dan Svicarske.

"Vec deset godina Svicarska podrzava KIDS festival, vodjeni inicijalnom idejom da dovedemo djecu iz cijele BiH i  kako mozete vidjeti uspjeli smo u nasoj zamisli. Na nasem promotivnom standu malisani ucestvuju u raznim aktivnostima  gdje prave umjetnička djela od vec starih i koristenih stvari te učestvuju u kvizu o kulturama" istakao je Andree Schaller, ambasador Svicarske u BiH.

"Sretni smo što smo od pocetka partneri KIDS festivala, i sguran sam da cemo i buducnosti nastaviti partnerstvo.  Posebno me raduje sto vidim veliku posjecenost standa Karitasa na kojem romska djeca prezentuju svoju kulturi" istakao je Joseph Guntern, direktor Svicarske agaencije za saradnji u razvoj u BiH

Promotivne standove svojih ambasada danas su posjetili  Nj.E.  Karem Omar Abdelaziz Sharaf, ambasador Egipta  i  Nj.E Maria Aurora Mejia Errasquin, ambasadorica Kraljevine Spanije.

U svojoj prvoj posjeti KIDS Festivalu boravio je Fletcher M. Burton, sef misije OSCE u BiH koji nije krio svoje odusevljenje desavanjima na festivalskoj platformi. "Ovaj festival nije samo zabava, vec i izuzetna prilika da se uci o ekologiji, stranim kulturama i jezicima. Mislim da je napravljen odlican izbor  festivalske lokacije, imajuci na umu cinjenicu  da su ovdje odrzane  14. Zimske olimpijske igre koje su oduvijek simbolizirale svojevrstan festival mladosti. Misija OSCE u BiH podrzava ovaj projekt koji slavi svoj desetogodisnji jubilej" kazao je Burton.

Direkecija KIDS Festivala sa posebnim ponosom istice cinjenicu da je danas zabiljezena rekordna posjecenost ovogodisnjeg KIDS Festivala te da je u bh. prijestolnicu stiglo 54 autobusa sa malisanima iz cijele zemlje. Projekcijom filma MADAGASKAR: NATRAZENIJI U EVROPI zavrsen je program treceg dana 10. KIDS Festivala.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner