/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

ZAVRŠEN 10.KIDS FESTIVAL 12.06.2013

ZAVRŠEN 10.KIDS FESTIVAL

U sklopu posljednjeg dana odrzavanja 10. KIDS Festivala u saradnji sa udruzenim policijskim snagama BiH organizovan je tradicionalni Dan policije.  Djecija policija, biciklisticke policijske patrole i psi tragaci bili su glavne atrakcije ovogodisnjeg Dana policije. Kao dio aktivnosti rada policije u zajednici, policajci su iskoristili priliku za druzenje sa djecom, za predstavljanje svoga rada i edukaciju djece o sigurnosti u saobracaju, internet kriminalu i za obuku iz jednostavnih vjestina samoobrane. Direkcija KIDS Festivala danas je ugostila Holgera Schroedera, sefa Sektora operacija Delegacije Evropske unije u BiH.


"Odusevljen sam koliko je KIDS Festivala narastao i vidim da se svi odlicno zabavljaju. Bilo je istinsko zadovljstvo obici toliko mnogo programskih aktivnosti KIDS Festivala. Pozitivno sam iznenadjen znanjem o Evropskoj Uniji koje su na nasem standu pokazala djeca iz cijele Bosne i Hercegovine. Od izuzetne je vaznosti cinjenica da ova festivalska platforma vec godinama okuplja djecu is cijele zemlje koja se druze i zabavljaju" istakao je Schroeder.

"Presretna sam sto je jubilarno izdanje naseg festivala potvrdilo da smo najveca manifestacija za djecu i mlade, te da smo ove godine oborili nove rekorde posjecenosti. Zahvaljujem na nesebicnoj podrsci svim nasim partnerima od kojih su mnogi sa nama od samih pocetaka. Vidimo se na 11. KIDS Festivalu! " porucila je Susanne Prahl, direktorica KIDS Festivala.

Zavrsetak 10. KIDS Festivala obiljezio je spektakularni KIDS COSMIC SHOW u izvedbi volontera Fondacije "Out Of Area" te prikazivanje televizijskog dokumentarca ZEMLJA.


Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner