/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA 11. KID’S FESTIVALA 03.06.2014

ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA 11. KID’S FESTIVALA

U prostorijama VIP salona olimpijskog kompleksa Zetra upriličena je konferencija za medije na kojoj je prezentiran program 11. KID’S Festivala koji se održava u Sarajevo od 06. do 10. juna.

Susanne Prahl, direktorica KID'S Festivala okupljenim novinarima predstavila je ovogodišnji festivalski slogan “Kids 4 Kids” naglašavajući važnost razvoja empatije i solidarnosti kod djece koja će tokom trajanja 11. KID'S Festivala na simboličan pomoći svojim vršnjacima u nevolji. Prahl je potvrdila da će u saradnji sa lokalnim autoprevoznicima biti organizovani dolasci velikog broja djece iz poplavama  ugroženih područja te da će sva prikupljena sredstva po završetku 11. KID'S festivala biti usmjerena za pomoć porodicama iz najugroženijih područja.

 "Drago mi je da će djeca bar na kratko zaboraviti na nesreću koja im se desila i da će im neko uljepšati jedan dan", kazao je Michael Muller, direktor Raiffeisen banke BiH  te najavio održavanje tradicionalnog Dan Rafe žirafe, tokom kojeg će se ove godine sa mališanima iz cijele BiH  osim prepoznatljive maskote Raiffeisen banke  družiti i Šimo Ešić, pjesnik koji  će predstaviti prvi dio edicije “Knjigometar.”

 "Naš moto je 'Zajedno možemo bolje' i on je u ovim teškim momentima značajniji nego inače. Građani ove zemlje su pokazali solidarnost bez obzira na razlike. Na štandu ambasade Švicarske, djeca će imati priliku da pošalju podršku poruke i ohrabrenja za djecu kojima je to potrebno, a druga tema će biti 'Oprez od mina', koje su se pokrenule nakon poplava i važna je edukacija, kako bi se spriječile nesreće" kazao je Andre Schaller, ambasador Svicarske koja KID’S Festival podržava od samog početka.

David Barth, direktor misije USAID-a u BiH  izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se USAID pridružio porodici prijatelja i partnera KID'S Festivala te najavio da će u nedjelju 8. juna na Zetri biti upriličen Dan USAID-a  u sklopu kojeg će djeci biti ponuđeno mnoštvo zabavnih i edukativnh sadržaja.

Programe svoje podrške 11. KID’S Festivalu predstavili su Fondacija OUT OF AREA, NATO  te MUP Kantona Sarajevo. Početak 11. KID’S Festivala u petak 06. juna označiti će KID’S parada čiji je start planiran za 16 sati ispred sarajevske Katedrale.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner