/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

OTVOREN 11. KID'S FESTIVAL 06.06.2014

OTVOREN 11. KID'S FESTIVAL

Tradicionalnom šarenom paradom kroz uži centar Sarajeva  danas je započelo 11. izdanje najposjećenije manifestacije za djecu i mlade u regionu. 

"Uzimajući u obzir katastrofalne posljedice koje su prouzročile nedavne poplave u našoj zemlji, želimo da  ovogodišnji KIDS Festival bude svojevrsna oaza u kojoj djeca mogu nastaviti sanjati svoje snove bez obzira na sve. Sa inicijativom KIDS 4 KIDS istovremeno ćemo kod mališana afirmisati osjećaj za solidarnost sa prijateljima u nevolji te djeci koja nam  dolaze iz najugroženijih područja omogućiti da barem na kratko povrate osjećaj normalnosti " izjavila je Susanne Prahl direktorica  KIDS Festivala

Uz do sada najveći broj učesnika, KIDS paradi se priključio i veliki broj zvanica među kojima su: Doris Pack, počasna ambasadorica KIDS Festivala te Christian Schwarz Schilling  bivši visoki predstavnik u BiH. 

"Drago mi je što sam došla ovdje na kraju svoje karijere kao političarke u Evropskom parlamentu, koja je trajala 38 godina. Kid's festival je sjajan događaj za BiH, posebno nakon prirodne katastrofe koja je zadesila državu. Festival pruža nadu u ovim teškim vremenima, političkih i klimatskih katastrofa i drago mi je što postoje pokreti u Sarajevu i BiH koji će ujediniti državu i omogućiti bolji život građanima", istakla je Pack. 

"Želimo da BiH ove godine postane održiva zemlja, a KIDS Festival nam pokazuje kako da budemo sretni zajedno i kako da sarađujemo. Zajedništvo nakon prirodne katastrofe pokazalo je da nivo saradnje na koju su ljudi spremni. Drago mi je što sam ovdje i nadam se da će BiH postati trajni simbol za dobru budućnost na kojoj svi morao raditi", naglasio je bivši visoki predstavnik u BiH. 

Šarenoj povorci kroz glavne sarajevske ulice pridružili su se Ivica Šaric (ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo) Roland Gilles (ambasador Francuske u BiH) Martin Pammer (ambasador Austrije u BIH) te brigadir Ole Fauske (zamjenik komandanta NATO štaba Sarajevo) . U olimpijskoj dvorani Zetra premijerno je izveden novi KID'S SHOW te je prikazan film OBLAČNO SA ĆUFTAMA. 

*Radionice, izložbe, zabave i standovi 11. KIDS Festivala biti će otvoreni svakim danom od 14:00 sati, a od 17:00 sati planirane su DJ animacije i show program koji prethode filmskim projekcijama. Ulaznice po cijeni od 5 KM moguće je kupiti svakog dana od 10 do 17 sati na festivalskoj blagajni.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner