/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

ZAVRŠEN PRVI DAN 11.KID'S FESTIVALA 07.06.2014

ZAVRŠEN PRVI DAN 11.KID'S FESTIVALA

Prvog dana održavanja 11. KID'S Festivala upriličen je Dan Rafe žirafe tokom kojeg je Raiffeisen Banka, glavni  festivalski sponzor predstavila raznolik program za posjetioce.

"Drago mi je da djeca iz cijele zemlje uživaju u sada već tradicionalnom danu Rafe žirafe tokom kojeg se ove godine sa mališanima osim prepoznatljive maskote naše banke  druži i Šimo Ešić, pjesnik koji predstavlja prvi dio edicije "Knjigometar" istakao je Michael Mueller, direktor Raiffeisen Banke BiH.

"Knjigometar je kutija puna iznenađenja. U osnovi je, zapravo, ideja da se neobičnim, začudnim pakovanjem knjiga iz obaveznog lektirskog programa, u kutiju dužine točno jedan metar, skrene pažnja na neophodnost i važnost čitanja, da se učenici potaknu na čitanje dobrih i vrijednih literarnih ostvarenja"  izjavio je Šimo Ešić književnik.

Programu prvog dana 11. KID'S Festivala prisustvala su djeca iz poplavama ugroženih područja.

"Zahvaljujem organizatorima koji su četvrtu godinu za redom omogućili da djeca iz naše opštine dođu na Kid's Festival. Ova posjeta za djecu predstavlja je dokaz da se nakon katastrofalnih poplava život polako normalizuje i nastavlja" istakao je Razim Dizdarević, predstavnik Policijske stanice Doboj Istok.

Među današnjim posjetiocima našla se i grupa učenika Prve osnovne škole Maglaj koji su u pratnji svojih nastavnika uživali u festivalskim sadržajima.

"Puno djece koja danas borave u posjeti  Kid's Festivalu ostalo je  bez svog doma. Ova posjeta je jedinstvena prilika da naša djeca na trenutak zaborave  katastrofu koja je zadesila mjesta iz kojih dolaze" izjavila je Ivana Đonlić nastavnica u Prvoj osnovnoj školi Maglaj

Program prvog festivalskog dana završen je prikazivanjem animiranog hita "DAN VRANA".

*Programi 11. KIDS Festivala započinju svakim danom od 14:00 sati, a od 17:00 sati planirane su DJ animacije i show program koji prethode filmskim projekcijama. Ulaznice po cijeni od 5 KM moguće je kupiti svakog dana od 10 do 17 sati na festivalskoj blagajni.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner