/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

ZAVRŠEN DRUGI DAN 11. KID'S FESTIVALA 08.06.2014

ZAVRŠEN DRUGI  DAN 11. KID'S FESTIVALA

U saradnji sa USAID-om danas je na KID'S Festivalu upriličen "Happy Day" u sklopu kojeg je predstavljen raznolik program za sve posjetioce. Na platou dvorane Zetra, ali i u samoj dvorani, djeca su uživala u mnogobrojnim aktivnostima od kojih je najposjećeniji bio dječiji disko, a veliki broj mališana je uzeo učešće u sportskim nagradnim igrama, radionici grnčarstva, te u maloj školi programiranja. Dan USAID-a na 11. KID'S Festivalu bio je posvećen djeci iz poplavljenih područja te djeci sa  smetnjama u razvoju.

"Fokusirani smo na njihove potrebe, posebno na djecu s posebnim potrebama, kao i potrebama djece s poplavljenih područja. Svako dijete bez obzira na to odakle dolazi treba da ima sretno djetinjstvo Mi želimo da gradimo svijet za djecu, da svako dijete ima i edukaciju i sretan život, i danas i sutra trebamo svi raditi na tome da se vrate u svoje porodice, u svoje škole koje će biti prilagođene svoj djeci" istakao je David Barth direktor Misije USAID u Bosni i Hercegovini.

U prvoj posjeti KID'S Festivalu danas je boravila Mairead Maguire, dobitnica Nobelove nagrade za mir koja nije krila svoje oduševljenje sveukupnom organizacijom KID'S Festivala.

"Biti ovdje na Kid's Festivalu i biti okružen sa ovako velikim brojem djece je izuzetan osjećaj. Naša djeca su naše najveće blago, ovdje u Sarajevu i u drugim zemljama, shvatamo da su djeca ta o kojima moramo da vodimo brigu." Istakla je je Maguire.

Direktorica Kid's Festivala Susanne Prahl  istakla je da joj je velika čast vidjeti  nobelovku Maguire u Sarajevu, sa kojom je ovom prilikom  razgovarala o različitim strategijama za promociju mira u svijetu.

- Kid's Festival je samo jedan od načina promocije mira u BiH. Mi smo jedna velika porodica, ne samo u BiH nego i u svijetu - kazala je Prahl. 

Program drugog festivalskog dana završen je prikazivanjem animiranog filma "SUPER PANDA".
 
*Programi 11. KIDS Festivala započinju svakim danom od 14:00 sati, a od 17:00 sati planirane su DJ animacije i show program koji prethode filmskim projekcijama. Ulaznice po cijeni od 5 KM moguće je kupiti svakog dana od 10 do 17 sati na festivalskoj blagajni.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner