/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

PRVI KID'S FEST BANJA LUKA OKUPIO VIŠE OD 500 MALIŠANA 16.06.2014

PRVI KID'S FEST BANJA LUKA OKUPIO VIŠE OD 500 MALIŠANA

Više od 500 učenika banjalučkih osnovnih škola uzelo je učešće na prvom izdanju banjaluckog KID'S FEST-a. Zabavni program, radionice, prezentacija sportskih disciplina bili su dio sadržaja ove manifestacije koja se prvi put održava u gradu na Vrbasu u organizacijI grada Banjaluka i Udruženja "Via Kult" iz Sarajeva, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske. 

Nada Tešanović, Ministrica porodice, omladine i sporta,, izrazila je zadovoljstvo što je dječiji smijeh ispunio Banjaluku i pohvalila humanitarni karakter ovog događaja, jer je, kako je naglasila, jako lijepo što i najmlađi razvijaju osjećaj solidarnosti i humanosti sa vršnjacima iz poplavama ugroženih područja. Festival je svečano otvorila zamjenik gradonačelnika Banjaluke, Jasna Brkić, koja je rekla da je grad Banja Lukai na ovaj način želio da pokaže da je prijatelj djece i da sve što čini – čini da najmlađim sugrađanima život u njihovom gradu bude što ljepši i ugodniji.  Susanne Prahl  direktorica KIDS Festivala izrazila je svoje zadovoljstvo činjenicom da je u Banja Luci uspješno realizovana manifestacije za djecu koja u mnogim aspektima predstavlja model za druge lokalne zajednice u BiH i šire.

KID'S FEST je započeo šetnjom svih učesnika od Trga Krajine, ulicom Veselina Masleše do Narodnog pozorišta Republike Srpske, te ulicom kralja Petra Prvog Karađorđevića do Trga Krajine.  Po završetku šetnje, na Trgu Krajine učenici iz banjalučkih škola predstavili su se bogatim kulturno-umjetničkim programom, a u Parku "Petar Kočić" mališanima su prezentovane sportske discipline.  Za djecu iz škola sa seoskih područja u multipleksu "Palas" organizovana je kino predstava. Osim učenika osnovnih škola, u programu banjaluckog KID'S FEST-a učestvovali su i pripadnici Centra javne bezbjednosti Banjaluka, MUP Kantona Sarajevo, SIPA-e, banjalučke mažoretkinje, krajiški trubači, dječiji animatori, sportski klubovi, volonteri Medicinske škole iz Banjaluke te volonteri KID'S Festivala iz Sarajeva.

 

Pogledajte foto galerijuTel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner