/slike/_novi-sajt/logo-novi-sajt.png
Dobro došli djeco

Dizajn Futura Multimedia d.o.o. Tuzla

© 2004 - 2019 ViaKult

12. KID’S FESTIVAL POD POKROVITELJSTVOM UNESCO-a 10.06.2015

12. KID’S FESTIVAL POD POKROVITELJSTVOM UNESCO-a

KID'S Festival, najveća manifestacija za djecu i mlade u Bosni i Hercegovini i regiji dobila je prestižno pokroviteljstvo Organizacije ujedinjenih naroda za obrazovanja, znanost i kulturu (UNESCO). O ovoj je odluci Adila Osmanovića, ministra civilnih poslova BiH u utorak 09. juna pismeno obavijestila Irina Bokova, generalna direktorica UNESCO-a.

Dozvolite da čestitam organizatorima ove vrlo cijenjene inicijative koja pruža priliku za promociju poštivanja kulturne raznolikosti, te jača duh uzajamnog razumijevanja među djecom i mladima, koji su izvori kreativne energije i smisleni akteri mira. Sa velikim zadovoljstvom odobravam pokroviteljstvo UNESCO-a platformi KIDS Festivala” stoji u pismu Bokove.

KID’S Festival prerastao je u međunarodnu festivalsku platformu. Tunis je do sada ugostio dva KidsFest-a tokom kojih je hiljade mališana u svijet poslalo poruke mira, solidarnosti i tolerancije. Za 28. juni ove godine realizovat ćemo prvo izdanje KidsFesta u Sofiji u prostorima jednog od  najvećih filmskih studija u ovom dijelu Evrope. Pokroviteljstvo UNESCO-a, dolazi kao zvanična potvrda naših nastojanja da povežemo historiju i budućnost ukazujući na nepobitnu činjenicu da su djeca najvažniji kreatori svjetskog naslijeđaistakla je Susanne Prahl, direktorica Kid’s Festivala.

12. KID’S Festival održat će se od 12. do 16. juna u Sarajevu pod sloganom “Budućnost kakvu želim”. Održavanje 12. KID’S Festivala omogućili su: Raiffeisen Banka, USAID te Volkswagen.Tel.:
T: +387 61 424 010

Adresa:
Bukinje b.b. Industrijska zona
75000 Tuzla

e-mail:
info@kidsfest.baMedijski sponzori

Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner Baner